ZVEZDA RADI ODLIČNO! Stojić OŠTRO po Partizanu: Imaju sve uslove, a talenata i perspektive NIGDE!
Foto: Dado Djilas

analiza

ZVEZDA RADI ODLIČNO! Stojić OŠTRO po Partizanu: Imaju sve uslove, a talenata i perspektive NIGDE!

Fudbal -

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ranko Stojić, proslavljeni golman i trenutno vrlo uspešan menadžer Ranko Stojić analizirao je situaciju u srpskom fudbalu

Stojić smatra da Crvena zvezda radi najbolje od svih klubova u Srbiji.

"Zvezdan Terzić vrlo dobro vodi klub, to moram da kažem. Ne mislim samo na rezultate. Dao je nalog da moraju na Marakani učiniti sve da najtalentovaniji igrači iz Srbije dolaze baš u Zvezdu. Postoji čak opasnost da imaj i previše takvih i onda nema prostora za sve", rekao je Stojić za "Nogomania.rs"

Zvezdan Terzić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Dotakao se i Partizana.

"Kadeti Srbije su bili u polufinalu Evropskog prvenstva, omladinci su pobedili Holandiju i plasirali se na šampionat Starog kontinenta. Nisam siguran da li ima jedan igrač Partizana u tim timovima. Ovo nije nikad bilo. Partizanova uprava bira trenerski od lojalnih, od onih koji glasaju za njih. To je užasno na duge staze. A uslovi za trening i napredovanje su najbolji u državi. Stalno ih pitam, otkad ste došli, pričate da ćete napravit internat za smeštaj mladih fudbalera. Niste ni započeli. Toliko o tome kolko vode računa o perspektivi kluba", objasnio je Stojić.

Ilija Stolica, Partizan, Trener
foto: Beta Saša Đorđević, Shutterstock

Stojić smatra da Superligu treba smanjiti.

"To je društveno pitanje i društveni interes. Sportski interes, nema dileme, liga 10 ili 12 bila bi idealna za Srbiju. Bio bih za tu opciju. Ali ako pogledamo širi kontekst, interes je da se razvijaju centri u državi. Niš, Novi Sad, Kragujevac, Subotica, Šabac i tako dalje. Beograd je ogroman, tu je uvek najviše kvaliteta i klubova. Ako bi imali ligu 10, pola klubova bi bilo iz Beograda. Preostatak države izgubio bi sportski motiv. Nije lako imati 16 klubova i da svi imaju kvalitet", jasan je Stojić.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ipak i u Superligi ima talenata pred kojima je potencijalno velika karijera.

"Strahinja Eraković je već potvrđen. U Partizanu nemaju izrazitih talenata. Sigurno ne novog Mitrovića, Vlahovića... Vojvodina ima malog Jovana Miloševića i stopera Milana Majstorovića. Čukarički ima par momaka. Tu je Stefan Mitrović iz Niša. Dolazi generacija iz U17, U19 takođe. Marko Lazetić je već u Milanu tu je i Petar Ratkov iz TSC. Mnogo očekujem od Mateje Bubnja koji ima 18 godina, igra u Zvezdi i prvi je strelac", zaključio je Ranko Stojić.

Kurir sport / "Nogomania.rs"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track