MRŽNJA JE SVE VEĆA, TO NIJE NORMALNO! Prosinečki U ŠOKU zbog Zvezdinih navijača: Piksi je LEGENDA kluba, čudne stvari se dešavaju
Foto: Starsport

ISKRENO

MRŽNJA JE SVE VEĆA, TO NIJE NORMALNO! Prosinečki U ŠOKU zbog Zvezdinih navijača: Piksi je LEGENDA kluba, čudne stvari se dešavaju

Fudbal -

Legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala, ali i Crvene zvezde govorio je o aktuelnim temama

Robert Prosinečki je nedavno izdvojio slobodno vreme kako bi posetio delegaciju Srbije u Ljubljani uoči utakmice protiv Slovenije.

Trener Olimpije se tada sastao sa prijateljima i nekadašnjim saigračima, Draganom Stojkovićem Piksijem i Stevanom Dikom Stojanovićem.

Razgovarali su o raznim temama, prisetili se starih dana, a Hrvat je u intervjuu govorio o selektoru Srbije.

- Igrali smo zajedno, Piksi je već bio zvezda u danima kad sam stigao, kao dečak, na stadion Zvezde. Godinama se poznajemo, zadržali smo intezivan kontakt. Lep susret, o svemu smo razgovarali, razmenili mišljenja, dotakli se i ideje Srbije u Kataru. Sa Piksijem, ekipa izgleda mnogo drugačije, vidljivo golim okom. Često naše ekipe imaju kvalitet, ali ne igraju uvek dobro. A, Piksi to hoće i uspeva, na sreću. Evo, u Ljubljani, isterao je ekipu napred kod 2:2 i rizikovao poraz, iz kontranapada. Rođeni pobednici ne priznaju remi - rekao je Prosinečki za "Sport klub".

Robert Prosinečki
foto: Starsport©

Prosinečki je bio trener Crvene zvezde od kraja 2010. do leta 2012. godine, a danas klub je u znatno boljoj situaciji u odnosu na pomenuti period.

- Raduje me – stabilizovao se klub, evidentno. Finansijski, igrački, izgleda mnogo bolje. Dolasci Dragovića, Kataija, u neko vreme bili su nezamislivi. Prošloj sezoni, pogotovo evropskom putešestviju nema mane. Utakmica u Glazgovu završena je totalno nerealnim rezultatom. Posle 0:3, beogradski revanš spao je na nemoguću misiju, iako je u Škotskoj konačan rezultat mogao da bude drugačiji. Razmišlja se opet o Ligi šampiona i naredna sezona može da zaokruži odličan ambijent na Marakani.

A kada se spoje Crvena zvezda i Dragan Stojković ne dobije se najbolja slika. Iako je selektor legenda kluba, Zvezdan Terzić nije u dobrom odnosu s njim, a na jednoj od poslednjih utakmica u sezoni na severnoj tribini Marakane pojavila se poruka protiv Piksija.

- Slabo sam upućen, niti bih da ulazim u priču. Ne znam ni šta da kažem. Nije normalno! Piksi je bio predsednik, peta zvezda, legenda kluba i posle svega da ima problema sa navijačima i klubom… Opet, nije normalno. Ne bih da detaljišem, iako nemam nikakav problem. Ne znam da li je klupski, ili stav sa tribine. Čudne se stvari dešavaju u navijačkim grupama, pogotovo danas. I ranije je bilo svega, ali sada postaju mnogo, mnogo ozbiljnije. Navijalo se i ranije, međutim, mržnja je sve veća, zabrinjavajuća. Ne ide mi ništa u glavu, možda nisam u temi. Piksi vodi Srbiju na SP, ekipa odlično igra, uspesi za poštovanje i posle svega seletor, veličina, nema podršku. Čudno.

Robert Prosinečki, Dragan Stojković
foto: FSS

Stojković je sa Srbijom ostvario plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a Prosinečki je u svom stilu prokomentarisao šanse "orlova" na Mundijalu.

- Dugo nije bilo Srbije, u kontinuitetu, na velikim takmičenjima. I to je evidentno. Pobediš, ali baš, Portugal usred Lisabona i logično očeličiš samopouzdanje. Doneo je Piksi odličnu atmoferu, bitan faktor kod nas, na Balkanu. Bez dobrog ambijenta nema uspeha! Jača timski duh, atmosferu zdrave svlačinice. Ne sme da se potceni – u četiri junske utakmice, svi su dobili šansu. I svaka utakmica bila je na visokom nivou. Skoro, bez razlike, donekle, ne računajući startni meč sa Norveškom. Ima kvaliteta, biće za**bana Srbija u Kataru.

Odgovorio je i na pitanje ko je najbolji

- Dinamo malo duže traje i to u kontinuitetu. Evropa, Liga šampiona, transferi fudbalera, istakli su „modre“ na poziciju broj jedan. Zvezda se sada vratila, nadam se da će trajati dugo, dugo... Naravno, uz pune tribine - rekao je Prosinečki za "Sport klub".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track