BURA NA OSTRVU! Albanski provokator pod istragom KRIMINALISTIČKE AGENCIJE: Preti mu SUSPENZIJA iz fudbala EVO ŠTA SE DEŠAVA
Foto: EPA/PETER POWELL

SKANDAL

BURA NA OSTRVU! Albanski provokator pod istragom KRIMINALISTIČKE AGENCIJE: Preti mu SUSPENZIJA iz fudbala EVO ŠTA SE DEŠAVA

Fudbal -

Granit Džaka pod istragom Nacionalne kriminalističke agencije jer postoji osnovana sumnja da je namerno dobio žuti karton u meču sa Lidsom koji je odigran 18. decembra 2021. godine.

Fudbalska asocijacija Engleske već pola godine sprovodi istragu povodom ovog slučaja jer postoje dokazi da je Džaka žuti karton dobio u cilju da se sprovede kladioničarska prevara, piše "The Sun".

"Crvenu lampicu" upalile su enormne uplate na opkladu da će kapiten Arsenala "požuteti" uprkos tome što je njegov tim prethodno obezbedio tri boda jer je imao visoku prednost 4:1 u meču sa Lidsom.

U 86. minutu ovog susreta sudija Andre Mariner izvadio je iz džepa žuti karton i pokazao ga Granitu Džaku zbog toga što je odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca. Švajcarski fudbaler je stajao oko 20 sekundi pored lopte i nije ni pokušavao da izvede slobodan udarac, sve dok nije "požuteo".

Granit Džaka
foto: Profimedia

Prema navodima Dejli Mejla, neko je uplatio 50.000 funti da će Džaka dobiti karton, a za to je uzeo 250.000 funti, što je probudilo sumnju kod Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala koja je odmah počela sa istragom.

Ovaj tim kladioničarskeprevare jako je teško dokazati, a ukoliko uspeju u tome kreatore ovih radnji čeka drakonska kazna. Jedan od primera je i defanzivac Linkoln Sitija Bredli Vud je 2018. godine suspendovan na šest godina zbog toga što je dokazano da je namerno dobio jedan žuti karton kako bi njegovih sedam prijatelja dobilo na kladionici.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track