PORAŽAVAJUĆE! Srbin na listi NAJVEĆIH PROMAŠAJA Reala u istoriji: Pored Luke tu su Hrvat, Bosanac, ali i neke legende fudbala!
Foto: Profimedia

nisu se snašli

PORAŽAVAJUĆE! Srbin na listi NAJVEĆIH PROMAŠAJA Reala u istoriji: Pored Luke tu su Hrvat, Bosanac, ali i neke legende fudbala!

Fudbal -

Specijalizovani fudbalski portal "Goal" objavio je listu najgorih transfera Real Madrida u istoriji kluba i na njoj se, nažalost, našao i reprezentativac Srbije Luka Jović.

Luka Jović stigao je u Madrid u julu 2019. godine kao veliko pojačanje za obeštećenje od 63.000.000 evra. Međutim, za ove tri sezone nije se proslavio, postigao je samo tri gola na 51 meču u dresu kraljevskog kluba.

"U sezoni 2018/19 Jović je izgledao kao sledeća velika napadačka zvezda u Evropi. Postigao je 10 golova u 14 utakmica Lige Evrope za Ajntraht, a impresionirao je i u Bundesligi. To je ubedilo Madriđane da plate veliki iznos za igrača koji je bio na pozajmici u Ajntrahtu iz Benfike", navodi se u tekstu britanskog portala.

Luka Jović
foto: Printscreen

Zanimljivo, na ovoj poražavajućoj listi Srbinu društvo prave Hrvat Robert Prosinečki i Bosanac Elvir Baljić, a tu su i legende poput Brazilca Kake, Nikolasa Anjelke, Edena Azara...

Na listi najvećih promašaja Reala nalaze se: Luka Jović, Eden Azar, Brahim Dijaz, Robert Prosinečki, DŽonatan Vudgejt, Havijer Saviola, Valter Samjuel, Pedro Leon, Kaka, Tomas Gravesen, Žulijan Fober, Rojston Drente, Danilo, Antonio Kasano, Elvir Baljić, Nikolas Anjelka.

Seli se u Firencu

Italijanski mediji prenose da će Jović napustiti ovog leta Real i otići na jednogodišnju pozajmicu u Fiorentinu.

Kako se navodi, Madriđani će pustiti Jovića besplatno, a platiće i polovinu njegove godišnje plate, odnosno tri miliona evra.

Jović će u italijanskom klub pokušati da dobije preko potrebne minute i vrati se u formu koja ga je pre tri godine dovela u Real iz Ajntrahta

Podsetimo, Luka ima ugovor sa Madriđanima do 2025. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track