BIO JE ZVEZDA I HEROJ NACIJE! DOBIO METAK U GLAVU OD NARKO BOSA: Ali to je ništa šta su mu posle uradili žena i menadžer VIDEO
Foto: Profimedia

TUŽNA PRIČA

BIO JE ZVEZDA I HEROJ NACIJE! DOBIO METAK U GLAVU OD NARKO BOSA: Ali to je ništa šta su mu posle uradili žena i menadžer VIDEO

Fudbal -

Bio je velika zvezda i heroj nacije, spremao mu se transfer života, ali jedan noćni izlazak mu je promenio život.

Na stolu je imao ugovor vredan 2.5 miliona dolara po sezoni. Nakon što je svoju zemlju Paragvaj odveo na Svetsko prvenstvo trebao je da potpiše za Mančester junajted posle briljatnih igara u meksičkom klubu Klub Amerika.

Bio je januar 2010. godine. Salvador Kabanjas (41) je izašao u poznati noćni klub u Meksiko Siti sa suprugom i njenom sestrom. Ništa nije ni slutilo da će nakon toga za njega početi pakao.

Kada je ušao u toalet nepoznati tip mu je prišao i upucao ga u glavu. Nekako je preživeo, ali mu je metak ostao u glavi i od tada ima problema sa pamćenjem.

"Danas je tvoj poslednji dan života jer ćeš umreti. Kradeš od nas Meksikanca. Danas je tvoj poslednji dan", bile su reči koji je tada najpoznatiji meksički diler JJ poručio Paragvajcu i upucao ga.

Diler je nakon dugogodišnjeg suđenja osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva paragvajskog fudbalera.

Kada se desio sporni incident Kabanjas je imao 30 godina i bio je na vrhuncu svoje fudbalske igre. Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici je propustio. Usledila je dvogodišnja pauza, ali i još veći pakao. Verovatno ni u najgorem snu nije ni sanjao ko će mu zabiti mač u leđa.

Kabanjas se dve godine kasnije vratio igrajući za niželigaša iz rodnog grada Klub 12 de Octobre, ali ono što su mu uradili bivša žena i menadžer je ostalo nezapamćeno. Naime, dok se fudbaler borio za život, njegova sada već bivša supruga Marija Lorgija ga je opljačkala zajedno sa njegovim menadžerom. Ukradno mu je 10 miliona dolara. Da stvar bude gora njegova bivša supruga je okrenula i decu protiv oca pa ih uopšte više i ne viđa.

"Žaliću celog života što sam otišao u noćni klub. Još više ću žaliti što sam tamo bio sa bivšom ženom koja je uradila to što je uradila", rekao je on svojevremeno.

"Najviše me boli izdaja moje bivše žene i mog menadžera, njih dvoje su mi radili iza leđa, a ja nisam znao ništa. Bio mi je kum", dodao je nekadašnji napadač.

Da bi preživeo počeo je raditi u pekari sa svojim roditeljima i razvoziti hleb. Uspeo je da skupi novac i polako je stao na noge zahvaljujući pomoći države, te sada ima vlastiti automobil.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track