ZVEZDA SPREMA SPEKTAKULARNU TURNEJU: Crveno-beli putuju preko "bare" na megdan Boki Juniors i Flamengu?
Foto: Starsport

sjajna ideja

ZVEZDA SPREMA SPEKTAKULARNU TURNEJU: Crveno-beli putuju preko "bare" na megdan Boki Juniors i Flamengu?

Fudbal -

Zbog predstojećeg Mundijala u Kataru letnja pauza u skoro svim ligama biće mnogo kraća nego inače, a samim tim zimska će se prilično odužiti.

To svim klubovima stvara probleme, a izuzetak nije ni Crvena zvezda.

Početak prvenstva je iza ćoška, a navijači se nadaju da će se crveno-beli kvalifikovati za Ligu šampiona i dovesti na jesen evropske velikane u Beograd

Međutim, čelnici Crvene zvezde već razmišljaju o narednim koracima,

Prvi deo sezone se završava 13. novembra i igrače iz srpskih klubova čeka nikada duža pauza. Međutim, u Crvenoj zvezdi su već rešili da zadrže ekipu na okupu do decembra i organizuju turneju kako bi igrači ostali u tonusu, saznaje "Mozzart Sport"

Boka Juniors, Bombonjera
foto: Profimedia

Postoji ideja da Zvezda otputuje u Majami i odigra nekoliko vrlo zanimljivih prijateljskih utakmica i ukrsti koplja sa velikanima južnoameričkog fudbala.

Kao potencijalni rivali Crvene zvezde figuriraju argentinska Boka Juniors, najbogatiji tim Južne Amerike Flamengo, zatim Fluminense i meksički Tigre. Za sada se samo radi na toj ideji, ali nema sumnje da bi nabrojani susreti izazvali ogromnu pažnju.

Flamengo
foto: AP

Veliko interesovanje bilo bi među srpskom dijasporom u Americi, pa bi crveno-beli imali priliku da zarade i od marketinških aktivnosti.

Zvezda bi tako obnovila staru praksu, jer je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka redovno putovala u Severnu i Južnu Amerku i tamo igrala prijateljske susrete.

Potencijalni mečevi bili bi zanimljivi sponzorima i verovatno ekonomski isplativi. Čeka se realizacija, mada postoji i opcija da Crvena zvezda kao destinaciju izabere i Aziju.

Mitar Mrkela
foto: Starsport

Mnogo bi bilo da igrači imaju tri meseca slobodno. Sigurno je da ćemo ići na turneju, odigrati četiri meča i potom ekipi dati slobodno“, rekao je Mitar Mrkela.

Kurir sport / Mozzart Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track