OVA LEPOTICA JE RAZLOG ZAŠTO JE POLJAK ODLUČIO DA OSTANE U RUSIJI: Maćeju Ribusu nije bilo lako, ali je izabrao suprugu i porodicu
Foto: Printskrin/Instagram

ljubav je jača od svega

OVA LEPOTICA JE RAZLOG ZAŠTO JE POLJAK ODLUČIO DA OSTANE U RUSIJI: Maćeju Ribusu nije bilo lako, ali je izabrao suprugu i porodicu

Fudbal -

Politika nije uspela da razdvoji poljskog fudbalera od žene i dece

Protekle nedelje poljski fudbaler Mačej Ribus našao se na udaru javnosti svoje zemlje, pošto je odlučio da ostane u Rusiji. Potpisao je ugovor sa moskovskim Spartakom, nakon što mu je istekla saradnja sa Lokomotivom.

Mačej Ribus
foto: EPA

Taj potez Mačeja Ribusa nije naišao na odobravanje u Poljskoj. Njega su više nego oštro napali tamošnji političari, jer u ratnom sukobu između Rusije i Ukrajine podržavaju zvanični Kijev. Pritisak je bio toliko veliki da je selektor Poljske Česlav Mihnjevič pozvao fudbalera i rekao mu da ga neće voditi na Mundijal u Kataru, iako je Ribus dotad bio standardan reprezentativac.

Mačej Ribus
foto: EPA

Ovakvo mešanje politike u sport izazvalo je gađenje u slobodarskim krugovima Evrope, pa su Poljaci kroz nekoliko dana revidirali stav, te Mačej Ribus ipak ima šanse da zaigra na Svetskom prvenstvu.

Lana Baimatova
foto: Printskrin/Instagram

Sa druge strane, ruski mediji otkrili su razlog ostanka poljskog fudbalera u Rusiji. To je porodica, tačnije supruga Mačeja Ribusa, lepa Lana Baimatova sa kojom je Poljak zasnovao brak u Moskvi i sa kojim ima dva sina.

Mačej Ribus (32) ukupno devet godina igra u Rusiji. Pre nego što je pet sezona proveo u Lokomotivi, četiri godine igrao je za Terek iz Groznog, klub koji se sada zove Ahmat. Imao je i jednogodišnju epizodu u francuskom Lionu.

Mačej i Lana upoznali su se u leto 2017. godine, kada je on iz Liona prešao u Lokomotivu. Lana Baimatova je iz Osetije koja je poslom došla u Moskvu.

- Naša ljubavna priča je prilično neobična. Sve je počelo u Moskvi. Upoznali smo se u restoranu, gde sam radila kao menadžer. Kada je Mačej stigao u Moskvu da zaključi dogovor sa Lokomotivom, došao je na ručak u restoran sa našim zajedničkim prijateljem- prisetila se Lana u razgovoru za ruske medije i nastavila:

- Tu smo se i upoznali. Onda je svaki dan počeo da dolazi na ručak, večeru... I posle treninga. Bio je toliko uporan, sve dok mu nisam dala svoj broj.

Njih dvoje uzeli su se u martu 2018. godine, a u oktobru su dobili prvog sina Roberta. U januaru 2021. godine dobili su još jednu prinovu, drugog sina kojeg su nazvali Adrijan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track