BOŽJA SNAGA ZA JAČI NAPAD PARTIZANA: Crno-beli atraktivnog igrača pronašli u Drugoj ligi Južne Afrike, a evo i koliko bi koštao!
Foto: Profimedia

novi afrikanac

BOŽJA SNAGA ZA JAČI NAPAD PARTIZANA: Crno-beli atraktivnog igrača pronašli u Drugoj ligi Južne Afrike, a evo i koliko bi koštao!

Fudbal -

u 21. veku, Partizan je imao dos. Počev od Tariba Vesta, preko Laa dobrih igrača iz Afrike! Počev od legendarnog Nigerijca Tariba Vesta, pa Lamina Dijare, Almamija Moreire, Prinsa Tejga, sve do fudbalera novijeg vremena, kakvi su Leandre Tavamba ili Rikardo Gomeš. Postoji mogućnost da uskoro bude jači za još jednog igrača sa Crnog kontinenta – Etiosu Gadspauer Igodara.

U pitanju je 23-godišnji napadač Univerziteta Pretorije, koji je u prethodnom prvenstvu Druge lige Južne Afrike postigao devet golova, a dao još četiri u kup takmičenju. Pre svega ga odlikuju brizina i snaga i dobra skok igra. Oni koji su ga pažljivo gledali ističu da je izuzetno neprijatan po odbranu protivnika, a upravo je to profil fudbalera kakav Partizan traži u najisturenijem delu tima.

Gadspauer – ili Božija snaga, u prevodu sa engleskog – ima oslobađajuću klauzulu koja je prihvatljiva za čelnike Parnog valjka. Za teritoriju Evrope ona iznosi 500.000 evra i kako se može čuti to je novac koji bi Partizan uložio u njegovo dovođenje, uveren da to u modernom fudbalu nije veliki izdatak, a mogao bi da se isplat. Za njegov dolazak, navodno se zalažu trener Ilija Stolica i sportski direktor Ivica Iliev, koji je takođe sa ekipom u Sloveniji.

Etiosa bi mogao da bude nalik zemljaku Umaru Sadiku, takođe ispod radara je došao u Beograd, razigrao se, raspucao, prešao u špansku Almeriju, napravio bum i privukao pažnju mnogo poznatijih klubova na Pirinejskom poluostrvu. Stolica trenutno od klasičnih napadača na raspolaganju ima samo Rikarda Gomeša i mladog Marka Milovanovića.

U Južnoj Africi je kao trener uspešno radio bivši igrač i šef stručnog štaba Partizana Vladimir Vermezović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja