RUSIJA JE ZA MENE DRUGI DOM, BRAĆA SMO: Milan Gajić se privikao na CSKA, kaže da mu kao Srbinu prija boravak u Moskvi
Foto: Printskrin/Instagram

baćuška

RUSIJA JE ZA MENE DRUGI DOM, BRAĆA SMO: Milan Gajić se privikao na CSKA, kaže da mu kao Srbinu prija boravak u Moskvi

Fudbal -

Bivši fudbaler Crvene zvezde lepo se snašao u novom klubu

Milan Gajić, bivši fudbaler Crvene zvezde, stigao je u CSKA iz Moskve kao veliko pojačanje. Srbin je nedavno dao intervju u kojem je pričao o svojoj odluci da dođe u Rusiju, te činjenici da se veliki broj njegovih zemljaka sjajno snašao u bratskoj zemlji.

Milan Gajić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Gajić potpisao je trogodišnji ugovor sa CSKA iz Moskve 17. juna, vredan 3.200.000 evra.

Defanzivac CSKA Milan Gajić u razgovoru za Sportekspres otkrio je kojeg Srbina smatra najboljim srpskim igračem u istoriji ruske Premijer lige. Zanimljiv odgovor, jer nije potencirao Nemanju Vidića ili Branislava Ivanovića.

- Ovo je teško pitanje, ovde je igralo dosta dobrih igrača. Mogu samo da govorim za CSKA. Tošić! On je legenda. Ako govorimo o mojoj poziciji, onda je i Ivanović bio veoma dobar. Srpski fudbaleri vole da igraju u Rusiji jer imamo sličan mentalitet i mnogi aspekti života su slični. Volim da igram ovde, osećam se kao da sam došao u drugi dom. Rusi nas Srbe veoma poštuju, odlično nas primaju. Zato ovde dolazi mnogo dobrih igrača - počeo je razgovor Milan Gajić.

Srbin je govorio o svojoj odluci da dođe u CSKA, bez obzira što je ruskim timovima zabranjeno da igraju u UEFA i FIFA takmičenjima.

- CSKA je veliki i poznati tim. U Srbiji dosta ljudi prati rusku ligu. Mislim da sam napravio dobar izbor. Drago mi je što sam došao u Moskvu. Za mene nije problem što nećemo igrati Evropu. Za mene su sve utakmice ravnopravne, bilo da je u pitanju ligaška utakmica ili neka evropska. Sve ovo što se dešava treba prihvatiti. Svi samo treba da nastavimo vredno da radimo na sebi i da ne klonemo duhom.

Milan Gajić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Govorio je Milan Gajić i o ambicijama CSKA i borbi za titulu protiv šampiona Zenita koji i u novoj sezoni deluje kao najdominantniji ruski klub.

- Da li su najjači? Ne znam, videćemo kada počne prvenstvo Rusije. Biće mnogo utakmica. Na kraju sezone videćemo ko je najbolji.

Milan Gajić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Srbin ima veliku želju da što pre nauči jezik, kako bi komunicirao sa saigračima i trenerom Vladimirom Fedotovom.

- Polako počinjem da učim ruski. Što je najvažnije, razumem fudbalske termine i pojmove. Dobro se razumem sa svim igračima našeg tima - istakao je Milan Gajić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track