SOFIJA JE ZADOVOLJNA, PIKSI TAKOĐE, LUKA ĆE BITI SREĆAN U FIRENCI: Supruga srpskog fudbalera nema ništa protiv povratka u ITALIJU
Foto: Zorana Jevtić, Instagram, Profimedia/Pressinphoto

prava odluka

SOFIJA JE ZADOVOLJNA, PIKSI TAKOĐE, LUKA ĆE BITI SREĆAN U FIRENCI: Supruga srpskog fudbalera nema ništa protiv povratka u ITALIJU

Fudbal -

Razuman potez napadača pred početak sezone u kojoj će biti igran Mundijal u Kataru

Dileme više nema, Luka Jović će u novoj sezoni igrati u Italiji za Fjorentinu. Srpski fudbaler napušta Real iz Madrida zauvek i to pod specifičnim uslovima.

Luka Jović
foto: Profimedia

O čemu se zapravo radi? Detalje do sada neviđenog transfera u svetskim okvirima u javnost su izneli italijanski mediji. Real je rešio da proda Luku Jovića (24) u Fjorentinu za 50 odsto od naredne prodaje! "Kraljevski klub" je pre tri godine platio Srbina Ajntrahtu 63.000.000 evra, a sada neće zaraditi ništa na njegovom odlasku. Madriđani su pristali na neobičan posao, od kojeg im ostaje samo da se nadaju da će Jović zablistati u Firenci, kako bi kasnije izvukli određeni novac, od njegove prodaje u treći klub.

Luka Jović, Sofija Milošević
foto: Printskrin/Instagram

Luka Jović treba da potpiše dvogodišnji ugovor sa Fjorentinom. Reprezentativac Srbije pristao je na duplo manju godišnju platu od one koju je imao u Madridu, tako da će sada inkasirati 2.500.000 evra. Zanimljivo, ta primanja davaće Real iz Madrida. Tek ako na leto 2024. godine Jović odluči da ostane u Firenci, klub će morati da mu plaća 5.000.000 evra godišnje.

Klubovi su razmenili dokumentaciju, igrač je pristao na transfer i zaključenje ugovora trebalo bi da se desi 9. jula. U novoj sezoni, u Seriji A, Luku Jovića gledaćemo u ljubičastom dresu Fjorentine.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi, orlovi, fudbal
foto: @starsport

Luka Jović poslušao je savet selektora Dragana Stojkovića da pronađe klub u kojem će igrati. Očigledno je da Real nije ozbiljno računao na njega, a želja svih u reprezentaciji je da Jović dođe u formu u kojoj je bio dok je igrao za Ajntraht iz Frankfurta koja mu je i obezbedila unosan ugovor sa "kraljevskim klubom".

Sofija Milošević
foto: Printskrin/Instagram

Razloga za zadovoljstvo ima i izabranica Luke Jovića Sofija Milošević, majka njihova dva sina. Poznato je da je ona dugi niz godina živela u Italiji gradeći manekensku karijeru, tako da će joj prijati život u Firenci, kojom će zameniti Madrid.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track