POKER PARTIZANA ZA FANTASTIČAN POČETAK SEZONE! Crno-beli razbili Javor u Ivanjici i lansirali dva vunderkinda! (VIDEO)
Foto: Starsport

USPEŠNI

POKER PARTIZANA ZA FANTASTIČAN POČETAK SEZONE! Crno-beli razbili Javor u Ivanjici i lansirali dva vunderkinda! (VIDEO)

Fudbal -

Crno-beli su u Ivanjici pobednički počeli novi fudbalski šampionat Srbije: Javor - Partizan 0:4 (0:1).

Sa novim trenerom Ilijom Stolicom, fudbaleri Partizana su najavili šampionske ambicije, a junaci pobede na gostovanju protiv Javora su bili tinejdžeri Mihajlo Petković i Samed Baždar, koji su se uz iskusnog reprezentativca izraela Bibarsa Natha upisali u strelce.

Najlepši trenutak na utakmici je viđen u 21. minutu, kada je mlađani Petković, koji je tek nedavno postao punoletan, postigao evrogol, poslavši preciznu dijagonalu u same rašlje. Bilo je to fudbalsko remek-delo! U samom finišu prvog poluvremena, domaćin nije iskoristio najbolju šansu, kada Luković nije udarcem glavom zicer pretvorio u gol.

1 / 11 Foto: Starsport

Pitanje pobednika je rešeno sredinom drugog poluvremena, kada je Natho silovitim i preciznim udarcem sa 12-13 metara udvostručio prednost gostiju.

Ekipu Javora je dotukao još jedan Partizanov tinejdžer Samed Baždar, završivši efektno sa ivice peterca akciju koju je započeo Andrade, a sjajno nastavio asistencijom Filipović.

Posle pobede u Ivanjici, fudbalere Partizana očekuje još jedno gostovanje i još teži ispit u Nišu protiv Radničkog.

Evo kako je izgledao tok meča:

Drugo poluvreme

90+3 minut - RIkardo Gomeš iz penala - 0:4

87. minut - Povratnik Šehović predvodio opasan napada Partizana, ali je na kraju nepotrebno šutirao iz velike udaljenosti, jer je imao mnogo boljih rešenja.

76. minut - GOOOL - Samed Baždar - Odličnu akciju je započeo Andrade, Filipović je sjajno prodirao po desnoj strani i još bolje uposlio mladog Baždara, koji je na efektan način zatresao mrežu sa ivice peterca - 0:3

68. minut - GOOOL - Bibars Natho - Izraelski reprezentativac silovitim i preciznim udarcem je, sa 12-13 metara, udvostručio prednost gostiju - 0:2

64. minut - U Javoru izmena: bivšeg fudbalera Partizana Gigića je zamenio Odueni!

Partizan
foto: Starsport

60. minut - Poništen gol Rikarda Gomeša zbog prekršaja koji je prethodno načinjen nad fudbalerom domaćih Milanom Obradovićem!

57. minut - Strelca jedinog gola Petkovića zamenio Samed Baždar

52. minut - Urošević odlično pronalazi Meniga, koji brzopleto šutira iz prve, lopta odlazi daleko od gola.

Partizan
foto: Starsport

50. minut - Javor napada, pokušaj Gigića iz okreta, ali Stevanović siguran

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Ivanjici

Prvo poluvreme

Prvo poluvreme je obeležio evrogol mladog Petkovića. Domaćin je u samom finišu imao veliku priliku za izjednačenje, ali Luković nije bio najprisebniji. Javor je pružio jak otpor vicešampionu Srbije, u čijim redovima je veoma opasan bio i Urošević, koji ima mnogo ofanzivniju ulogu kada partizan napada.

Završeno je prvo poluvreme u Ivanjici

40. minut - Najbolja prilika za Javor, posle centaršuta Gigića, Luković je imao zicer, ali je glavom uputio udarac tik iznad prečke!

35. minut - Velika opasnost pred golom Beograđana, koju otklanja štoper Svetozar Marković

Mihajlo Petković
foto: Starsport

23. minut - Navijači Partizana slave vođstvo, ubacili i baklje na teren

21. minut - GOOOL - Mihajlo Petković - Evrogol na debiju! Mladi Petković je fantastičnim udarcem iskosa sa leve strane poslao neodbranjivo loptu u rašlje gola domaćina, golman Velimirović je bio nemoćan - 0:1

20. minut - Urošević iskosa sa desne strane nije bio precizan, pa Rikardo za malo neprecizan

18. minut - Posle centaršuta Nikolića sa desne strane, opasna situacija pred golom gostiju, koji domaćini nisu uspeli da iskoriste.

Partizan, Javor
foto: Starsport

14. minut - Prvi put zapretio i Javor preko Eliomara

12. minut - Nova opasnost pred golom Javora, novajlija Filipović se prikrao, ali je prilično traljavo šutirao.

Partizan, Javor
foto: Starsport

9. minut - Prvi korner i šansa za Partizan. Udarac iz ugla sa leve strane je izveo natho, a Urošević je bio najviši u skoku, ali i neprecizan iz dobre pozicije

1. minut - Počela je utakmica u Ivanjici

Stadion: Gradski u Ivanjici. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: 0:1 Petković (21). 0:2 Natho (68)

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović – Dolmagić, Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar, Gojković – Luković – Gigić. Trener: Bondžulić.

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade, Natho – Menig, Petković, Rikardo. Trener: Stolica

Kao povratnik u elitni rang, Javor će u Ivanjici pod vođstvom trenera i bivšeg golmana Igora Bondžulića, u jednom od derbija prvog kola dočekati vicešampiona Srbije - Partizan. Početak utakmice je u 20 časova. Teren u Ivanjici je uvek bio težak za igranje, a sada usled obilnih padavina, može da predstavlja dodatno otežavajuću okolnost za crno-bele.

- Nije isti za ekipu koja napada i pokušava da napravi nešto kvalitetno i dobro i za ekipu koja se više brani i bavi opstrukcijom protivničke igre. Teren je manjih dimenzija, pogoduje više domaćinu. Analizirali smo njihove utakmice na pripremama, poštujem rad njihovog trenera. Znamo šta nas očekuje, a ono što ne znamo je u vezi sa vremenskim uslovima. Kišovito je bilo ovih dana, ali nećemo znati kakvo je stanje terena dok ne dođemo u Ivanjicu - istakao je Stolica.

Ilija Stolica
foto: Starsport©

Novi trener Partizana Ilija Stolica u Ivanjici neće moći da računa zbog bolesti na Ljubomira Fejsu i Nemanju Jovića, dok crnogorski reprezentativac Igor Vujačić još uvek nije potpuno spreman. Takođe, van ekipe su još Danilo Pantić, čiji povratak, po poslednjim procenama lekara, očekuje krajem spetembra, kao i novajlija Fuseni Dijabate, koji tek treba da se uklopi u novu sredinu, pošto je tek u četvrtak stigao u Beograd iz šampiona Turske Trabzona.

Bonus igrač crno-belih u prvom kolu Mozzart bet Superlige biće Mihajlo Petković, koji je na letnjim pripremama u Sloveniji pokazao da može da predstavlja svetlu budućnost crno-belih.

- Uradili smo mnogo dobrih stvari u proteklom periodu, jer pripreme nikad nisu bile kraće, a znate i sami da svakom treneru uvek fali vremena za uigravanje. Napravili smo kompletan reset u ekipi, mnogo je igrača otišlo, mnogo je novih došlo i većina se uklopila jako dobro. Zato sa nestrpljenjem očekujemo početak utakmice sa Javorom, koja će nam, verujem, pokazati dobre sekvence i omogućiti da na pravi način otvorimo sezonu u kojoj imamo najveće ambicije. Jedina stvar koju mogu da obećam je da "parni valjak" nikome neće biti lak protivnik. Partizan će biti doživaljavan na pravi način, nikome neće biti lako kada pomisli da treba da igra sa nama, to je sigurno - poručio je Ilija Stolica pred gostovanje u Ivanjici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track