DRAMA U NAJAVI! VARVARI IDU NA KOSOVO PEVAJUĆI SRPSKU MARSELJEZU: 11.000 Albanaca čeka Crnogorce spremaju im OSVETU za Podgoricu
Foto: Fonet

incidenti u najavi

DRAMA U NAJAVI! VARVARI IDU NA KOSOVO PEVAJUĆI SRPSKU MARSELJEZU: 11.000 Albanaca čeka Crnogorce spremaju im OSVETU za Podgoricu

Fudbal -

Sutrašnja utakmica između Lapija i Budućnosti ozbiljan test za UEFA

Ozbiljni incidenti mogli bi sutra da se dese pre, za vreme i posle utakmice između predstavnika tzv. Kosova Lapija i Budućnosti iz Podgorice, u okviru kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije. Taj meč biće veliki ispit za organe reda u južnoj srpskoj pokrajini.

Varvari, Budućnost
foto: ABA Liga

Mediji iz Prištine pre sedam dana pisali su da su igrači kluba Lapi sve vreme bili provocirani sa tribina stadiona u Podgorici. Posebno su na zub uzeli grupu "Varvare" koja je često pevala nekadašnju himnu Kraljevine Crne Gore "Onamo namo", koja je u narodu poznata kao "Srpska Marseljeza" i koju je napisao kralj Crne Gore Nikola Petrović. Albancima su posebno zasmetale reči pesme:

kralj Nikola Petrović
foto: Wikipedia

- Onamo, 'namo... da viđu Prizren! Ta to je moje - doma ću doć'! Onamo, 'namo... za brda ona, gdje nebo plavo savija svod; na srpska polja, na polja bojna, onamo, braćo, spremajmo hod! Onamo, 'namo... za brda ona Milošev, kažu, prebiva grob! Onamo pokoj dobiću duši, kad Srbin više ne bude rob.

Varvari
foto: Printskrin/Facebook

Navijači Budućnosti najavljuju organizovan odlazak u Prištinu, a prema vestima koje plasiraju mediji iz Crne Gore tamo ih čeka pravi linč.

- Kilometre prelazimo, prepreke sve gazimo – stoji u objavi navijača Budućnosti na Fejsbuku uz sliku na kojoj se jasno vide državne granice, Kosovo i Metohija su u sastavu Srbije, a Priština “locirana” u južnom delu naše zemlje, što svakako i jeste. Ovom porukom najvatreniji navijači podgoričkog kluba dodatno su razbesneli svoje domaćine, pa se postavlja pitanje da li će im uopšte biti dozvoljen ulazak na teritoriju lažne i nepriznate države Kosovo. Varvari se spremaju na put, a interesovanje je ogromno.

Domaćin, klub Lapi iz Podujeva očekuje dupke pun stadion i na njemu 11.000 svojih navijača. I to navijača mnogih albanskih klubova, sa Kosova i Metohije, ali i Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

- Dobili smo veliku podršku sa celog Kosova, ali su interesovanje izrazile i grupe navijača iz Skoplja, Preševa i Tirane. Zahvalan sam svima i radimo kako bi sve proteklo kako treba. Po trendu interesovanja mogu da kažem da će stadion "Fadilj Vokri" biti pun sa oko 11.000 navijača. Mislim da ćemo ući u istoriju što se tiče klubova, jer smo navikli da toliko navijača bude samo na utakmicama reprezentacije - rekao je trener Lapija Tahir Batatina za Kosova Press, a potom poručio navijačima Budućnosti:

- Mislim da bi bilo bolje da ne dođu, ali i da dođu, pobrinućemo se da ne bude incidenata i bezbednost će biti na nivou. Incidenti nisu dobri za fudbal, ali samo želimo da pokažemo da smo ujedinjeni. Lapi ne predstavlja samo sebe, već celo Kosovo, tako da ćemo kao ujedinjena nacija dati poruku i kada smo uvređeni ili povređeni na ovaj ili onaj način.

Utakmica između Lapija i Budućnosti biće igrana sutra od 20.00 časova u Prištini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track