FSS: Partizan da reši svađu među Grobarima

FSS: Partizan da reši svađu među Grobarima

Fudbal -
FSS je pozvao odgovorne u Partizanu da reše probleme u funkcionisanju zavađenih navijačkih grupa

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) pokrenuo je danas disciplinski postupak protiv OFK Beograda zbog loše organizacije prvenstvene utakmice sa Partizanom, ali i kluba iz Humske zbog ponašanja njegovih navijača pre i tokom utakmice na Karaburmi.

Navijačke frakcije Partizana sukobile su se u nedelju na Omladinskom stadionu, a sukob je okončan posle intervencije policije.

"Ovakovo stanje je neodrživo, jer pravi konkretne i konstantne smetnje u organizaciji i funkcionisanju utakmica - čini štetu FK Partizan, FSS i srpskom fudbalu u celini. Apelujemo da se ovaj gorući problem konačno reši direktnim angažmanom čelnika Partizan, jer se njihova odgovornost svodi na sve klupske događaje, ali i aktivnosti čiji su akteri njihovi navijači i simpatizeri", navodi se u saopštenju FSS.

FSS podesća da se ovaj princip odnosi na sve klubove i njihove navijače, zatraživši maksimalan angažman u borbi protiv nasilja i svih ružnih pojava na srpskim stadionima.

Na današnjoj sednici pokrenuti su i disciplinski postupci protiv Rada, zbog nedoličnog ponašanja navijača, kao i Crvene zvezde, kao organizatora prvenstvene utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track