LUKA JOVIĆ ZVANIČNO PREDSTAVLJEN U FIRENCI: Otkrio zašto je došao u Fiorentinu i kakva veza postoji sa Vlahovićem i Ronaldom
Foto: FK Fiorentina

Odabrao broj dresa

LUKA JOVIĆ ZVANIČNO PREDSTAVLJEN U FIRENCI: Otkrio zašto je došao u Fiorentinu i kakva veza postoji sa Vlahovićem i Ronaldom

Fudbal -

Srpski reprezentativac Luka Jović okrenuo je novi list u karijeri.

Posle Reala, zadužio je dres Fiorentine na dve godine. Klub sa stadiona "Artemio Franki" ga je doveo bez odštete, ali će Real dobiti 50 odsto od narednog transfera.

Jović se pre nekoliko dana na sjajan način predstavio na terenu, kada je u prijateljskoj utakmici protiv Real Vićence postigao četiri gola, a sada je imao i zvanično predstavljanje pred medijima.

"Kao što sam nekoliko puta rekao, zadovoljstvo je biti ovde i nositi ovaj dres. Mnogo igrači sa Balkana su igrali ovde, što mi daje dodatnu motivaciju. Spreman sam da pružim sve od sebe i radim ono što treba treneru", rekao je Jović.

Italijani od Jovića očekuju da dostojno zameni Dušana Vlahovića, koji od januara nije član kluba. Upravo je Jovićev saigrač iz reprezentacije "krivac" za njegov dolazak u Firencu.

"Dušan odlično igra u Italiji i ja ću pomoći da budem jednako uspešan. Saigrači smo u reprezentaciji i rivali u Seriji A, videćemo šta će biti. Uvek je lepo pričao o klubu i navijačima, što mi je pomoglo da izaberem Fiorentinu".

Luka Jović će nositi ljubičasti dres sa brojem 7. Obrazložio je svoju odluku.

"Izabrao sam sedmicu jer nije bilo mnogo drugih brojeva koji mi se sviđaju. Nadam se da će mi doneti sreću. Kristijano Ronaldo me inspiriše i nadam se da ću biti dobar kao što je i on bio u Italiji", istakao je Jović.

Ironično, Jović je u Real stigao kao svojevrsna zamena za Ronalda, koji je tog leta 2018. prešao u Juventus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track