RUSKI FUDBALER PREMINUO U 29. GODINI: Krvni ugrušak bio je koban za smrt najvećeg talenta moskovskog SPARTAKA
Foto: Printskrin/Telegram

tuga

RUSKI FUDBALER PREMINUO U 29. GODINI: Krvni ugrušak bio je koban za smrt najvećeg talenta moskovskog SPARTAKA

Fudbal -

Aleksandar Kozlov izdahnuo posle masaže

Bivši fudbaler Spartaka iz Moskve Aleksandar Kozlov preminuo je u 29. godini. Kako navode brojni ruski mediji od posledica krvnog ugruška, koji se otkinuo i izazvao srčani udar.

Aleksandar Kozlov
foto: Printskrin/Telegram

Kozlov je nekada igrao kao napadač za Spartak, ali se poslednjih godina posvetio amaterskom fudbalu, a njegov poslednji klub bio je Zorki iz Krasnogorska. On je otišao na masažu, tokom koje mu je pozlilo. Srušio se, a uprkos brzoj reakciji lekara Kozlov je izdahnuo.

Aleksandar Kozlov pre deset godina bio je jedan od najvećih talenata ruskog fudbala. Od njega su počeli da se opraštaju poznati ruski fudbaleri, a portparol bivšeg kluba Spartaka Dimitri Zelenov, za koji je igrao od 2010. d0 2015, je izjavio:

- Tražili smo da sutrašnji meč počnemo minutom ćutanja. Igrači i klub su spremni da finansijski pomognu Sašinoj porodici.

Spartak sutra gostuje u Čečeniji, igra protiv ekipe Ahmata iz Groznog od 19.00 časova.

Pored Spartaka, Aleksandar Kozlov igrao je za Tosno, Fakel, kazahstanski Okžetpes, Tjumenj, Himki, jerevanski Ararat i Aluston-JuBK sa Krima, iz kojeg je otišao u novembru prošle godine.

Bio je nizak sa 172 centimetra, ali veoma brz i dinamičan fudbaler, tehnički jak, koji je dosta podsećao na bivšeg reprezentativca Rusije Aleksandra Aršavina. Glavne osobine bile su mu igra "jedan na jedan", te snažan i precizan šut sa obe noge. U Spartak je stigao kao osmogodišnjak. Sa 15 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Spartakom, sa 16 trenirao sa prvim timom, a sa 17 debitovao za moskovske crveno-bele. Tada su ga gledali skauti Milana i Intera, jer je pružao kvalitetne partije u dresu mlade reprezentacije Rusije. Imao je fantastičan početak karijere, a onda su mu fudbalski menadžeri došli glave.

Kako piše portal Sportekspres, njegovi agenti su tajno počeli da pregovaraju sa CSKA i spremaju transfer u redove najvećeg rivala Spartaka. Pričali su mu o ogromnom novcu, vodili ga u noćne klubove, gde su ga opsedale devojke, a toliki pritisak dečak od 17 godina nije mogao da podnese. Otišao je na pozajmicu u Himki, pa se vratio u Spartak i onda u zimu 2014. godine na pripremama u Turskoj doživeo je tešku povredu kolena. Kozlovu su stradali prednji, zadnji i bočni ukršteni ligamenti, kao i meniskus. Pocepao je u kolenu sve što je mogao. Usledile su brojne operacije i terapije, a posle višegodišnjeg boravka i isteka ugovora sa Spartakom 2016. godine, nikada više nije uspeo da se vrati na stare staze slave. Iza njega je ostalo dvoje dece.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track