AUGSBURG OTKAZAO PRIJATELJSKI MEČ SA KATARSKIM KLUBOM: Nemci i Englezi zabrinuti za prava žena, LGBT osoba i radnika migranata!
Foto: EPA

žestoka reakcija

AUGSBURG OTKAZAO PRIJATELJSKI MEČ SA KATARSKIM KLUBOM: Nemci i Englezi zabrinuti za prava žena, LGBT osoba i radnika migranata!

Fudbal -

Nemački fudbalski klub Auszburg saopštio je danas da je otkazao prijateljsku utakmicu sa katarskim Al-Duhailom nakon kritika navijača.

Augsburg je trebalo da igra protiv Al-Duhaila na prpremama u Austriji u nedelju, ali je otkazao meč i igraće protiv nemačkog kluba Šalke.

- Bili smo svesni osetljivosti utakmice protiv katarskog kluba. Sada se pojavila opcija da igramo protiv Šalkea i otkazali smo duel protiv Al-Duhaila - rekao je sportski direktor Augsburga Štefan Rojter.

Uticajna grupa navijača Augsburga označila je da bi ovaj meč bilo "sportsko pranje" imidža Katara i istakla zabrinutost zbog tretmana žena, LGBT osoba i radnika migranata u Kataru.

Ova grupa je takođe podržala poziv navijačima da bojkotuju Svetsko prvenstvo u Kataru.

Prošlog meseca, navijači engleskog Votforda rekli su da su ubedili upravu da otkaže prijateljski meč protiv reprezentacije Katara zbog zabrinutosti za ljudska prava u toj zemlji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track