SRBIJA ĆE BITI HIT MUNDIJALA! Legendarni Nemac navija za Piksijeve Orlove u Kataru!
Foto: Profimedia

UBEĐEN

SRBIJA ĆE BITI HIT MUNDIJALA! Legendarni Nemac navija za Piksijeve Orlove u Kataru!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u velikom stilu plasirala se na Svetsko prvenstvo u Katar.

Svi jedva čekamo početak Mundijala i u narodu vlada veliki optimizam.

Orlovi" se nalaze u jakoj grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, možda i najtežoj od svih, ali je cilj jasan – mesto u osmini finala.

Tako isto misli legenda nemačkog fudbala Lotar Mateus i čovek koji je uveo Partizan u Ligu šampiona 2003. godine. Mateus veruje da će Srbija iza sebe da ostavi Švajcarsku.

"Srpski fudbaleri igraju fudbal u vrhunskim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković ih je motivisao, kao igrač je znao da napravi uspeh. Igrači mu slepo veruju i verujem da bi Srbija mogla da bude iznenađenje. Dobro poznajem i Švajcarce, jer nekoliko njihovih igrača igra u Bundesligi, a Кamerun nije jak kao Senegal, uopšte ne napreduju", rekao je Mateus.

Lotar Mateus
foto: AP

Za njega je Brazil glavni kandidat za titulu prvaka sveta.

Za mene je Brazil glavni favorit za osvajanje turnira, čak i u ovoj najtežoj grupi na Mundijalu. Individualno su Brazilci veoma jaki, nemaju slabe tačke i stručni štab je na slatkim mukama da bira između toliko kvalitetnih igrača – nahvalio je Mateus Brazilce.

Legendarni as ne krije da mu je srce uz Srbiju.

" Radio sam u Srbiji, kao trener vodio sam Partizan i ne poričem da me srce malo vuče", priznao je Mateus.

Srbija prvi meč na Mundijalu igra protiv Brazila 24. novembra, četiri dana kasnije sledi meč sa Kamerunom, a onda 2. decembra i protiv Švajcarske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track