ZVEZDA POTVRDILA KURIRU, DA PREGOVARAMO SA MAKSIMOVIĆEM: Crveno-beli rade na transferu, štoper želi da se vrati na Marakanu
Foto: Starsport

nešto se kuva

ZVEZDA POTVRDILA KURIRU, DA PREGOVARAMO SA MAKSIMOVIĆEM: Crveno-beli rade na transferu, štoper želi da se vrati na Marakanu

Fudbal -

Šampion razgovara sa nekadašnjim reprezentativcem

Crvena zvezda i Nikola Maksimović - druga epizoda. Vrlo je moguće da dođe do neverovatnog transfera, međutim, prema saznanjima Kurira moraće da se čeka, verovatno do kraja prelaznog roka.

Nikola Maksimović
foto: EPA

Vest koju su jutros plasirali mnogi italijanski fudbalski portali dobila je potvrdu. Kurir je kontaktirao Crvenu zvezdu, a tamo nam je sa najvišeg mesta rečeno da postoje kontakti sa Nikolom Maksimovićem:

- Pričamo sa Maksimovićem. Sve je za sada daleko od realizacije. Videćemo.

Nikola Maksimović (31) želi da se vrati u Srbiju sa porodicom. To je njegova odluka i zbog toga je zapeo njegov transfer u Leče, iako je sve bilo dogovoreno. Problem za Crvenu zvezdu može da bude velika Maksimovićeva plata koju je imao u Italiji, a koja iznosi 1.700.000 evra. Kao domaći fudbaler bio bi veliko pojačanje za crveno-bele na putu do Lige šampiona, čak i u slučaju da klub proda Strahinju Erakovića.

Nikola Maksimović
foto: Starsport

Nikola Maksimović došao je u Crvenu zvezdu u januaru 2012. godine iz užičke Slobode za 300.000 evra. Bio je izričita želja tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog, koji je te zime angažovao Luku Milivojevića i Miloša Dimitrijevića iz Rada. U crveno-belom dresu odigrao je 35 utakmica i dao jedan gol. U leto 2013. godine otišao je u Torino i tada počinje njegova blistava karijera u Seriji A.

Odličnim partijama u dresu Torina izborio se za jedan do najboljih ugovora u Italiji, kada je u leto 2017. potpisao za Napoli. Bikovi su na njegovoj prodaji zaradili 21.000.000 evra, a sam Maksimović imao je platu od 3.000.000 evra po sezoni. Jednu sezonu proveo je u Rusiji na pozajmici u moskovskom Spartaku, a prošlu u Đenovi, sa kojom nije uspeo da izbori opstanak u Seriji A.

Nikola Maksimović
foto: EPA

Za reprezentaciju Srbije igrao je od 2012. godine, ali je upisao samo 25 utakmica. Razlog za tako nešto su Maksimovićeve česte povrede. Bio je na spisku selektora Dragana Stojkovića na početku njegovog mandata, ali posle kiksa u Moskvi protiv Rusije, Piksi ga više nije zvao.

Osvojio je Kup Srbije 2012. sa Crvenom zvezdom i Kup Italije 2020. sa Napolijem. Igrao je Ligu šampiona i Ligu Evrope sa italijanskim klubom.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track