ALEKSANDAR PRIJOVIĆ SE VRAĆA U EVROPU: Bivši srpski reprezentativac želi da igra ozbiljniji fudbal, dosta mu je AUSTRALIJE
Foto: Profimedia

dosta mu egzotike

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ SE VRAĆA U EVROPU: Bivši srpski reprezentativac želi da igra ozbiljniji fudbal, dosta mu je AUSTRALIJE

Fudbal -

Aleksandar Prijović mogao bi da se vrati u Evropu i to u njegov nekadašnji klub Legiju iz Varšave. Bivši srpski fudbalski reprezentativac proteklu sezonu proveo je u Australiji, u klubu Vestern junajted.

Aleksandar Prijović
foto: EPA

Poljski mediji pišu da je sportski menadžment Legije pred sebe stavio kao prioritet dovođenje Aleksandra Prijovića. Taj posao neće biti lako ostvariti, pošto je snažni srpski napadač pod ugovorom sa Vestern junajtedom, do juna 2024. godine. Navodno, Prijović želi da igra ozbiljniji fudbal posle izuzetne golgeterske sezone u Australiji, gde je na 23 utakmice dao 13 golova i imao pet asistencija.

Aleksandar Prijović (32) nosio je dres Legije iz Varšave od 2015. do 2017. godine, dva puta bio šampion države i osvojio kup. Na 72 utakmice dao je 24 gola. Sa tom ekipom igrao je Ligu šampiona, da bi posle toga napravio unosan transfer u grčki PAOK, na kojem je poljski klub zaradio 2.000.000 evra.

U Grčkoj je proveo dve sezone, posle čega se preselio u Al Itihad iz Saudijske Arabije za 10.000.000 evra. Prošlog leta pregovarao je sa Crvenom zvezdom, ali nije uspeo da dogovori saradnju, pa je pred kraj prelaznog roka otišao u Australiju.

Srbija, Gruzija, Mudnijal 2018, kvalifikacije za SP, Marakana, Aleksandar Prijović
foto: Dado Đilas

Legija će najverovatnije ostati bez napadača Tomaša Pekharta, jer Čeh ima nekoliko ponuda i želi da napusti Varšavu. Pregovori sa Prijovićem su počeli, ali pita se i australijski Vestern junajted. Navodno, Srbin bi došao na pozajmicu od godinu dana, a poljski klub bi pokrio deo njegovih velikih primanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track