PAKAO! Mečevi Superlige igraće se po NEZAPAMĆENOJ VRUĆINI: Za subotu najavljena temperatura preko 40 stepeni, uveče više od 30
Foto: Starsport, Profimedia

OPASNO PO ZDRAVLJE

PAKAO! Mečevi Superlige igraće se po NEZAPAMĆENOJ VRUĆINI: Za subotu najavljena temperatura preko 40 stepeni, uveče više od 30

Fudbal -

Mečevi trećeg kola Super lige Srbije biće odigrani po nezapamćenim vremenskim uslovima

Ko preživi pričaće... Ekstremne vrućine koje su najavljene u Srbiji ovog vikenda praviće probleme svima, a posebno fudbalerima koji će po nezapamćenoj žezi pretrčati kilometre i kilometre na terenima širom Srbije.

Narednih dana uslediće najžešći talas velikih vrućina ovog leta, a temperature bi, prema poslednjim prognozama meteorologa, u subotu trebalo da dostignu više od 40 stepeni Celzijusa.

Iako su mečevi zakazani u večernjim časovima, fudbalere očekuju iscrpljujući uslovi za igru, jer temperatura neće padati ispod 30 stepeni Celzijusa.

Najveći pakao očekuje su u subotu, kada na teren izlaze večiti beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan.

Aktuelni šampion gostuje u Lučanima gde će tog dana biti više od 40 stepeni. Istina, meč počinje u 18.55 časova, međutim, i u tom periodu dana temeratura će biti izuzetno visoka, preko 30 stepeni.

Ekstremni uslovi za igru biće iste večeri na stadionu u Humskoj u Beogradu. U prestonici Srbije u subotu će na snazi biti crveni meteoalarm, jer se očekuje da će tokom dana temperatura dostići 44 stepena! Nepodnošljiva vrućina i sparina biće i u večernjim časovima, kada startuje meč za stadionu Partizana (21.00).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track