EL KLASIKO NA LEPOTICI OD 2 MILIJARDE DOLARA: Real i Barsa u gradu greha i kocke na drugom najskupljem stadionu na svetu VIDEO
Foto: Profimedia

Spektakl

EL KLASIKO NA LEPOTICI OD 2 MILIJARDE DOLARA: Real i Barsa u gradu greha i kocke na drugom najskupljem stadionu na svetu VIDEO

Fudbal -

Real i Barselona odigraće u sklopu predsezone prijateljsku utakmicu u Las Vegasu.

Utakmica će biti odigrana na spektakularnoj areni, "Aledžijant stadionu, svečano otvorenom 2020. godine koji je koštao gotovo dve milijarde dolara, odnosno 1,9 milijardu američkih novčanica.

Arena koja će ugostiti "El klasiko" druga je najskuplja na svetu. Primat u ovom poglavlju drži još jedan stadion u Sjedinjenim Američkim Državama, "SoFi Stadion", u kalifornijskom Inglvudu, koji će ugostiti utakmice sa Svetskog prvenstva 2026. godine.

Izgradnja spektakularne arene trajala je manje od tri godine, od novembra 2017. do jula 2020. godine.

Za fudbalske utakmice stadion ima kapacitet od 61.000 sedećih mesta, dok se za utakmice američkog fudbala kapacitet povećava na 65.000.

Barseloni je utakmica protiv Real Madrida četvrta prijateljska, nakon 3:2 pobede protiv ekipe sastavljene od igrača australijske lige, 1:1 s Olotom i trijumfa 6:0 s Interom iz Majamija.

S druge strane, Real Madrid ovog leta nije odigrao niti jednu probnu utakmicu, te će im ovo biti prva.

Utakmica je na rasporedu u nedelju od 5 sati prema srednjoevropskom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track