ZVEZDA DOMINIRALA, PA NA KRAJU UPLAŠILA NAVIJAČE: Tri od tri za šampiona! Crveno-beli posle Lučana sami na prvom mestu!
Foto: Starsport

SUPER LIGA

ZVEZDA DOMINIRALA, PA NA KRAJU UPLAŠILA NAVIJAČE: Tri od tri za šampiona! Crveno-beli posle Lučana sami na prvom mestu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Mozzart bet Super ligi Srbije pošto su u Lučanima bili bolji od Mladosti rezultatom 2:1.

Strelci za crveno-bele bili su Milan Pavkov u 14. minutu i debitant Stefan Mitrović u 71. minutu, dok je nadu domaćinu dao Nikola Leković u 78. minutu.

Aktuelni šampion je zasluženo stigao do novog trijumfa i posle tri kola su usamljeni na liderskoj poziciju domaćeg prvenstva.

Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

Uprkos teškim vremenskim uslovima, utakmica u Lučanima počela je (uz nekoliko minuita zakašnjenja) uz jak ritam oba tima.

Međutim, domaćini, pred punim tribinama nisu uspeli dugo da pariraju rivalu koji je brzo preuzeo kontrolu na terenu, pa čak iako nije bilo puno prilika, delovalo je da će gol stići na vreme za ekipu Dejana Stankovića.

To se i desilo.

Pavkov se u svom stilu snašao najbolje što ume pred golom rivala za svoj četvrti gol ove sezone.

Na poluvremenu je strateg crveno-belih odlučio da Bukarija ostavi u svlačionici, a da na teren pošalje Stefana Mitrovića koji je debitovao nekoliko dana nakon što je stigao iz niškog Radničkog.

I, upravo je debitant povećao prednost Zvezde u 71. minut nakon fantatsičnih poteza Aleksandra Kataija.

Gosti su imali 2:0, a na teren je ubrzo ušao i još jedan novajlija, koji je zapravo povratnik. Aleksandar Pešić je zamenio Pavkova, ali za razliku od devetnaestogodišnjeg Mitrovića, nije uspeo odmah da se upiše u strelce.

Zvezda je potpuno dominirala od starta drugog poluvremena, nekoliko puta ozbiljnije pretila, ali u završnici se dogodila neprijatnost za navijače koji su popunili tribine.

Mladost nije puno prilika napravila tokom meča, ali je uspela da dođe do gola.

Jojić je uradio odličan posao za domaćina, a nakon njegovog povratnog dodavanja i udarca Lekovića, lopta se odbila od Dragovića u gol.

Ipak, uspela je Zvezda da mirno privede utakmicu kraju, osvoji nova tri boda s kojima je ostala na prvom mestu Mozzart bet Super lige i da se odvoji od Vojvodine koja je posle dva trijumfa, u trećem kolu u Novom Sadu odigrala meč bez golova protiv Spartaka.

Mozzart bet Super liga, rezultati utakmica odigranih u nedelju:

Mladost - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Čukarički - Napredak 1:0 (1:0)

Voždovac - Mladost GAT 0:0

Vojvodina - Spartak 0:0

Tok meča:

Drugo poluvreme:

94. minut - Kraj utakmice!

90. minut - Prilika za Ivanića da stavi tačku na ovaj meč. Ostojić je izbacio loptu u korner. Nadoknada vremena je četiri minuta.

85. minut - Želja crveno-belih je da mirno privedu utakmicu kraju i za sada deluje da im to uspeva.

78. minut - GOOOL! Prvi gol koji je primila Zvezda u ovoj sezoni. Imali su domaći malo sreće, Jojić je uradio odličan posao, Leković je šutirao, a lopta je pogodila Dragovića i odbila se u gol.

72. minut - Aplauzima je pozdravljen Aleksandar Pešić, još jedan fudbaler koji je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Centarfor je ušao u igru umesto Pavkova.

71. minut - GOOOL! Mitrović je ipak postigao gol na prvencu u Crvenoj zvezdi. Odlično je Katai reagovao pred golom protivnika i upravo on je asistirao mladom fudbaleru koji je sa pet metara prosledio loptu u gol.

60. minut - Još jedna prilika za Zvezdu, ovog puta za Ivanića koji je šutirao preko gola iz sasvim solidne situacije. Mladost se u ovim trenucima "bori za dah". Domaći ne mogu da sačuvaju loptu dovoljno da bi razmenili nekoliko dodavanja.

Pogledaje bakljadu navijača Zvezde na početku drugog poluvremena:

02:12

Bakljada navijača Zvezde protiv Mladosti

56. minut - Odmah nakon toga šansa i za Kataija, a njegov udarac je izblokiran u trenutku kada je gol bio prazan.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, Mladost Lučani
foto: Starsport

55. minut - Veliku priliku je imao Mitrović da posle desetak minuta u crveno-belom dresu postigne pogodak. Dobio je loptu od Kataija, imao odličnu poziciju ali je loše šutirao.

51. minut - Pritisak gostiju na početku drugog poluvremena. Imali su gosti dva vezana kornera, a nakon centaršuta Kange Eraković je glavom šutirao pravo u Ostojića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Od prvog minuta nastavka na terenu je Stefan Mitrović (19), mladi fudbaler koji je nedavno stigao u Zvezdu iz Radničkog. U svlačionici je ostao Bukari.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj poluvremena! Mladost je bio bezopasan u prvom poluvremenu dok je Zvezda kontrolisala stanje na terenu od samog starta. Iako nije bilo puno velikih šansi, zasluženo na pauzu crveno-beli nose prednost.

41. minut - Kao i u prethodne dve utakmice, Kings Kangva iz sredine terena često ima "izlete" do krilnih pozicija odakle pokušava da centaršutevima proigra saigrače. Za sada nije bio opasan u Lučanima.

Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

30. minut - Sudija Aleksandar Živković je prekinuo igru da bi igrači napravili kratku pauzu za osveženje.

28. minut - Raspoložen je za igru Bukari koji pravi probleme domaćoj ekipi.

21. minut - U sličnom ritmu se igra i nakon pogotka crveno-belih. Još uvek nema većih šansi i prilika za novom promenom rezultata.

14. minut - GOOOL! Imala je Zvezda kontrolu, sada ima i prednost! Četvrti gol Milana Pavkova u sezoni. U svom stilu, odlično se snašao pred golom rivala i na kraju je imao lak zadatak da loptu prosledi u mrežu.

12. minut - Manji problemi za Miloša Ostojića, golmana domaće ekipe koji je ostao na zemlji nakon duela sa Kataijem, na sreću sve je u redu i utakmica je brzo nastavljena.

8. minut - Prva situacija vredna pomena jeste pokušaj Gobeljića slabijom, levom nogom. Šutirao je desni bek sa ivice kaznenog prostora u okvir gola, ali Ostojić nije imao problema.

6. minut - Bez uzbuđenja na samom startu, ekipe su od prvog minuta nametnule jak ritam uprkos teškim vremenskim uslovima za igru.

1. minut - Utakmica je počela!

Početak utakmice u Lučanima kasnio je pet minuta zbog navijača Crvene zvezde koji su u velikom broju stigli da podrže svoju ekipu. Pre samog početka oni su upalili veliki broj pirotehničkih sredstava, a neki od njih su završili na terenu.

Pogledajte atmosferu iz Lučana, nekoliko minuta pred početak utakmice:

00:15

Atmosfera pred utakmicu Mladost - Crvena zvezda

Uoči meča:

Domaća ekipa će početi duel protiv Zvezde sa sledećih 11 igrača:

Mladost (5-4-1): Ostojić - Dunđerski, Vesnić, Radovanović, Milošević, Leković - Gordić, F. Žunić, Jojić, Udovičić - Bojović.

Dejan Stanković se odlučio za jednu promenu u odnosu na utakmicu prethodnog kola protiv Kolubare. Na terenu je na desnom beku tada bio mladi Stanković, u Lučanima će od prvog minuta igrati Gobeljić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Ivanić, Katai - Pavkov.

Crveno-beli će, nakon dva meča na stadionu "Rajko Mitić", odigrati i prvi prvenstveni susret ove sezone u gostima.

Meč je prvobitno bio planiran za subotu od 18 časova, ali je zbog velikih vrućina odlučeno da se igra dan kasnije u večernjem terminu.

Zvezda će prvo gostovanje odigrati u novim, specijalno dizajniranim dresovima u retro stilu.

Pogled na tabelu domaćeg prvenstva iz ugla aktuelnog šampiona deluje odlično. Beogradski i novosadski crveno-beli zajednički drže vrh uz šest bodova iz dva kola, a takvim učinkom nadmašili su i klubove koji su već odigrali svoje utakmice trećeg kola.

Među njima je i Partizan, ekipa od koje se očekivalo da uz Crvenu zvezdu bude kandidat za titulu, a koja je već dva puta kiksnula.

U najavi utakmice, trener crveno-belih, Dejan Stanković, poručio je da bi novajlija Stefan Mitrović i povratnik Aleksandar Pešić već u Lučanima mogli da zabeleže prve nastupe.

"Što se tiče novajlija, možemo ih očekivati na terenu... Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati", rekao je Stanković uz napomenu da Zvezda uvek ide na tri boda.

Njegov kolega sa klupe Mladosti, Dragiša Zunić, nada se iznenađenju.

"Zvezda je apsolutni favorit, dolazi nam u nepovoljnom trenutku. Uprkos prognozama nećemo se predati pre utakmice. Motiva imamo na pretek, pogotovu kad dolazi šampion i igračima ne treba veći podstrek. Daćemo maksimum, a da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi. Fudbal jeste najzanimljivija igra, jer autsajder može da iznenadi favorita. Trudićemo se i dati sve od sebe kako bi ostavili što bolji utisak i eventualno ostali neporaženi. Nalazimo se u fazi formiranja ekipe i nadam se sve boljim rezultatima kako prvenstvo bude odmicalo", rekao je Zunić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track