PAVKOV JE MAŠINA, PAVKOV JE PRVI NAPADAČ ZVEZDE: Centarfor sjajno počeo sezonu, četiri gola u tri meča, hoće li ga klub prodati?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

u fokusu

PAVKOV JE MAŠINA, PAVKOV JE PRVI NAPADAČ ZVEZDE: Centarfor sjajno počeo sezonu, četiri gola u tri meča, hoće li ga klub prodati?

Fudbal -

Milan Pavkov je sjajno počeo sezonu, spakovao je u mrežu protivnika Crvene zvezde četiri gola u tri utakmice. I tako zaseo na prvo mesto liste strelaca domaćeg prvenstva.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Pavkov dva puta je bio strelac protiv Kolubare, a po jednom protiv Radničkog iz Niša i Mladost Lučana. Ukoliko bude strelac i u petak u duelu sa Radnikom iz Surdulice (21.00, stadion Rajko Mitić), napadač crveno-belih izjednačiće lični rekord po broju uzastopnih mečeva u kojima je davao golove. Dosad je u tri navrata vezao četiri utakmice, dvaput kao igrač niškog Radničkog i jednom u Crvenoj zvezdi.

Milan Pavkov (28) potpisao je za Crvenu zvezdu 2017, ali je tu sezonu proveo na pozajmici u niškom Radničkom. Tek od 2018. ustalio se u dresu crveno-belih, a to je bila i njegova najbolja sezona, jer se pamte dva gola Liverpulu u Ligi šampiona, za senzacionalan trijumf nad budućim osvajačem takmičenja.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom boravka na Marakani Milan Pavkov odigrao je 102 utakmice za Crvenu zvezdu i dao 44 gola. Ugovor sa crveno-belima veže ga do juna 2024. godine. Nebrojeno puta je rekao da ne bi imao ništa protiv da do kraja karijere ostane u Crvenoj zvezdi.

Ovog leta za njega je interes pokazao grčki Panatinaikos, ali je poslao dve potcenjivačke ponude u Beograd. Prvu od 600.000, a drugu od 750.000 evra. Obe ponude sa gnušanjem su odbijene od strane čelnika Crvene zvezde. Italijanski mediji pominjali su i Đenovu, člana Serije B, koji želi ekspresno da se vrati u elitni rang. Pominjala se suma od 2.500.000 evra.

Tokom proleća švedski Malme je pratio Milana Pavkova, pričalo se da su spremni da za njega plate obeštećenje od 1.000.000 evra. Bilo je zimus i interesovanja iz Amerike, od člana MLS lige Kanzas sitija. Baratalo se o istoj sumi koja se vezala uz Šveđane. Trenutno, zvanična vrednost Milana Pavkova po Transfermarktu je 2.000.000 evra.

Milan Pavkov
foto: Starsport

Crvena zvezda imala je najbolju ponudu za Milana Pavkova u zimu 2018. godine, kada je francuski Bordo želeo da ga kupi za 4.000.000 evra, ali u osam rata po 500.000 evra. I škotski Seltik bio je u igri, ali je sledećeg leta visoki napadač bio nadomak Kine, međutim transfer je propao, a Zvezda je ostala bez obeštećenja od 3.500.000 evra.

Da li će ovog leta Milan Pavkov napustiti Marakanu? Trenutno je prvi napadač kluba. Nema dileme. Konkurenciju u napadu pojačao je Aleksandar Pešić, a tu je i Norvežanin Ohi, za kojeg postoji interes iz Amerike. Tiho se u Ljutice Bogdana pominje i Holanđanin Siril Desers, mada je on blizu da potpiše za Kremoneze i zaigra u Seriji A.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track