RONALDO SE POKAJAO I VRATIO U JUNAJTED: Stigao u Karington na sastanak sa menadžerom, dočekao ga ser Aleks Ferguson
Foto: Printskrin

engleska na nogama

RONALDO SE POKAJAO I VRATIO U JUNAJTED: Stigao u Karington na sastanak sa menadžerom, dočekao ga ser Aleks Ferguson

Fudbal -

Kristijano Ronaldo vratio se u Mančester junajted. Portugalac je imao želju da napusti Old Traford, međutim nijedan veliki evropski klub nije želeo da ga angažuje, iz različitih razloga.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA

Posle nekoliko nedelja kada se igrao sa živcima navijača Mančester junajteda, Kristijano Ronaldo (37) se pokajnički vratio u klub koji ga je napravio zvezdom. Posle očajne sezone u Junajtedu, Portugalac je želeo da ode. To je jasno stavio do znanja čelnicima kluba na kraju prošle takmičarske godine. Međutim, niko ga nije želeo. Zvuči čudno, ali istinito, čak i kada se njegov agent Žorž Mendeš razmileo po Evropi i počeo da obilazi adrese klubova po Engleskoj, Španiji, Francuskoj i Nemačkoj.

Danas je Kristijano Ronaldo u pratnji svog agenta stigao u trening centar Mančester junajteda, čuveni Karington. Da konačno razreši svoju sudbinu. Propustio je pripreme na Tajlandu i u Australiji. Klub je reagovao, pa je Portugalca dočekao ser Aleks Fegsuon, čovek koji ga je pre 19 godina doveo iz Sportinga u Junajted i napravio najboljim igračem na svetu.

Aleks Ferguson, Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Ser Aleks je dočekao Ronalda iz samo jednog razloga. Škot je jedina osoba koja ima autoritet nad njim, čovek koji je svojim savetom prošle godine sprečio Kristijana da potpiše za Siti. Samo jedan telefonski poziv bio je dovoljan Ronaldu, da umesto u plavi, dođe ponovo u crveni deo Mančestera.

Sudbina Kristijana Ronalda biće razrešena danas ili najkasnije u narednim danima. Zvuči prosto neverovatno da on ostane na Old Trafordu, jer je treneru Eriku Ten Hagu i upravi rekao da želi da ide. Pitanje je samo da li će Junajted pristati da smanji obeštećenje, ili će terati inat. Engleski mediji pominju čak i pozajmicu, jer su svesni da Kristijano Ronaldo sledeće godine neće nositi "sedmicu" nekadašnjeg šampiona Premijer lige.

Žorž Mendeš
foto: Profimedia

Sve je na upravi Mančester junajteda, ali i veštini Ronaldovog menadžera Žorža Mendeša. Agent je Kristijana nudio Čelsiju, PSŽ, Atletiku i Bajernu, međutim nijedan klub nije dao pozitivan odgovor. I to sve govori...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track