OLIMPIJAKOS SE OBRUKAO! PRIMIO PET KOMADA OD MAKABIJA: Srbin jedan od heroja čudesnog prolaza Izraelaca!
Foto: Profimedia

liga šampiona

OLIMPIJAKOS SE OBRUKAO! PRIMIO PET KOMADA OD MAKABIJA: Srbin jedan od heroja čudesnog prolaza Izraelaca!

Fudbal -

Prvak Izraela Makabi iz Haife napravio je čudo u Atini, gde je na čuvenom stadionu "Karaiskaki" pobedio najtrofejniji grčki klub Olimpijakos sa 4:0 (u prvom meču nije bili pobednika 1:1).

Olimpijakos se potpuno obrukao, dok Makabi u trećem kolu kvalidfikacija za Ligu šampiona ide na Apolon sa Kipra.

Čeri je doveo goste u prednost, Piero je sa dva gola rešio sve dileme, a konačan rezultat je postavio Abu Fani. Jedan od junaka pobede šampiona Izraela jeste i Bogdan Planić koji je odigrao svih 90 minuta.

Planić je u Makabi prešao iz rumunskog FCSB, a u Srbiji je stekao afirmaciju igrajući za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i Vojvodinu. Na drugoj strani Lazar Ranđelović je ostao na klupi za rezerve domaćeg tima.

Što se drugih mečeva tiče, Ferencvaros je pobedio Slovan sa 4:1, pa se ukupnim rezultatom 5:3 plasirao u treće kolo kvalifikacija.

Boli je doveo Mađare u prednost u 20. minutu, da bi 11 minuta kasnije Zaharijasen udvostručio prednost. De Marko u 70. minutu unosi veliku neizvesnost, ali do kraja utakmice gosti postižu još dva gola, prvi u 89. minutu preko Traorea, a Laidouni je u petom minutu sudijske nadoknade nokautirao Slovan.

Šaponjić i Čavrić su imali slab učinak u timu iz Bratislave.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track