ZVEZDA JE ŠAMPION, PARTIZAN NEMA KVALITET, NJIH POSTROJAVAJU NAVIJAČI: Brutalne reči Miše Kosanovića o srpskom fudbalu
Foto: Starsport©

srpski fudbal

ZVEZDA JE ŠAMPION, PARTIZAN NEMA KVALITET, NJIH POSTROJAVAJU NAVIJAČI: Brutalne reči Miše Kosanovića o srpskom fudbalu

Fudbal -

Milorad Kosanović osvrnuo se na aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu. Na sve ono što se dešava u Partizanu koji je loše počeo sezonu, ali i Crvenoj zvezdi. Pomenuo je i Čukarički, dotakao se Vojvodine.

Radnički, Milorad Kosanović
foto: Starsport©

Burna je nedelja bila u Humskoj. Posle dva neuspeha posle niškog Radničkog (3:3) i TSC u Humskoj (0:0) klub je napustio sportski direktor Ivica Iliev. Trener Ilija Stolica dobio je ultimatum da mora proći kiparski AEK iz Larnake, u protivnom izgubiće podršku predsednika kluba Milorada Vučelića, koji ga je i doveo.

- Gledam Partizan... Oni hoće da se bore za titulu. Kako? Rekao sam dve nedelje pred početak prvenstva da je Zvezda već prvak. Ne zato što sam zvezdaš, već zato što sam profesionalac - počeo je analizu Milorad Kosanović i nastavio:

Partizan, grobari, TSC
foto: @starsport

- Kako Partizan misli da se bori za titulu, a da pušta najkvalitetnije igrače? Plus, ne dovodi bilo koga ozbiljnog. A, hoće da se bore protiv Zvezde koja je pre dve godine skockala tim i sada ga samo još pojačava. Šta se to dešava u Partizanu? Navijači postrojavaju igrače... Sa kojim pravom? Ko su ti ljudi? Oni kojima plaćaju putovanja, puštaju za džabe na utakmice... Klub je iznad svega. Da li su svesni toga u Partizanu?

Pokušao je Milorad Kosanović da locira problem u srpskom fudbalu, dotakao se privatizacije.

- Ne mogu svi naši klubovi da prate Crvenu zvezdu. Prvo što finansijski ne stoje dobro, drugo, niti imaju tradiciju, ambiciju i znanje. Koliko znam, Partizan ima isto para, koliko i Zvezda. Zašto su u problemu, znaju samo oni - naveo je Kosanović i dodao:

crvena Zvezda
foto: Starsport

- Čukarički se trudi, rade nešto... Privatizovan klub, taj čovek, njihov gazda, želi nešto da napravi. Imaju odličnu školu, tu se ide ozbiljnim koracima. Ne sviđa mi se samo što tako rano prodaju svoje igrače, ali mogu da razumem. Vojvodina je donela odluku da krene napred, vide se pomeranja, ali to je još daleko od Zvezde, Partizana i Čukaričkog. Nije pošteno da državni budžet plaća Zvezdu i Partizan. Liga nam je slaba, pa i "večiti rivali" ulaze u problem, jer ne mogu da se razvijaju kako treba. Vidi se to kad zaigraju u Evropi.

Za kraj Miša Kosanović konstatuje jednu važnu činjenicu:

- Na sreću imamo talenata. Rađaju se deca koja su Bogom dana za fudbal. Nažalost, tu ulazimo u problem, jer struke nema. Tu perspektivnu decu ne uobličavamo kako treba, niti završavamo njihov razvoj onako kako bi moralo.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track