DEBITOVAO JE KOD PIKSIJA, OTERALI SU GA HRVATI, SAD NEMA KLUB: Bio je velika nada Kelna, a onda je napravio jednu grešku
Foto: Profimedia

čudni su putevi gospodnji

DEBITOVAO JE KOD PIKSIJA, OTERALI SU GA HRVATI, SAD NEMA KLUB: Bio je velika nada Kelna, a onda je napravio jednu grešku

Fudbal -

Sava Aranđel Čestić do pre nekoliko meseci bio je potencijalni reprezentativac Srbije. Mladi defanzivac izuzetnih fizičkih karakteristika trenutno je bez kluba, posle nimalo prijatne epizode u Rijeci.

Sava Aranđel Čestić
foto: Profimedia

Štoper visok 192 centimetra, koji ima samo 21 godinu, bio je velika nada Kelna u sezoni 2020/2021. Imao je nekoliko impresivnih partija u Bundesligi, u meču protiv Bajerna, kada je čuvao Roberta Levandovskom i protiv Dortmunda kada je u džep stavio Erlinga Halanda. Čak su tamošnji mediji pisali da je Sava Aranđel Čestić potencijal za reprezentaciju Nemačke, pošto je rođen Ofenbahu.

Sava Aranđel Čestić
foto: Printskrin/Jutjub

Prošle godine u junu dobio je poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića i debitovao za Orlove na prijateljskim utakmicama protiv Jamajke i Japana. Potom je pod čudnim okolnostima napustio Keln i na opšte iznenađenje potpisao za Rijeku, u januaru 2022. Bilo je prosto neverovatno da niko od čelnika Crvene zvezde i Partizana ne reaguje tada, za momka koji igra za reprezentaciju, i koji je prošao omladinsku školu Šalkea i Kelna.

Sava Aranđel Čestić
foto: Printskrin/Jutjub

U Rijeci je Sava Aranđel Čestić doživeo totalni košmar, iako je u Istri najavljen kao veliko pojačanje. Potpisao je ugovor do juna 2024. godine, međutim raskinut je na kraju sezonu i to na zahtev fudbalera, kako je rekao sportski direktor Robert Palikuća. U Rijeci su srpskom fudbaleru zamerili na autogolovima protiv Osijeka i Gorice.

Pre tačno godinu dana, Sava Aranđel Čestić vredeo je prema Transfermarktu 1.500.000 evra, a sada je njegova cena upola manja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track