RAMBO POSTAO DOKTOR NAUKA: Veliko priznanje sa Dejana Petkovića, Brazilci još jednom pokazali koliko ga cene i poštuju!
Foto: Printskrin/Instagram

diploma

RAMBO POSTAO DOKTOR NAUKA: Veliko priznanje sa Dejana Petkovića, Brazilci još jednom pokazali koliko ga cene i poštuju!

Fudbal -

Dejan Rambo Petković dobio je titulu doktora u oblasti sportskih nauka. Popularni Peć, kako ga zovu u Brazilu, dobio je diplomu Univerziteta Logos Internešenel iz grada Terezopolisa.

Dejan Petković
foto: Printskrin/Instagram

Dejan Petković (49) veoma je cenjen u Brazilu, u zemlji gde je igrajući fudbal proveo veći deo svoje karijere. Ceremonija predaje diplome održana je u središtu FS Brazila u Terezopolisu.

- Od svih priznanja, koje sam dobio, a nije ih bilo malo, ovo je posebno. To je novi ciklus mog života. Uskoro stižem u novu fazu, bližim se pedesetoj godini. Otkriću nešto, ovo je prvo priznanje koje osvajam, a da nije kraj, već početak moje karijere - istakao je po dobijanju diplome Dejan Petković.

Srbin je otkrio i da će uskoro upisati onlajn kurs vezan za sport. Vredi podsetiti da je zvanje "Honoris Causa" koje je dobio Dejan Petković najvažnije zvanje koje dodeljuje univerzitet.

Dejan Rambo Petković imao je nekoliko uspešnih perioda u Brazilu. Osvojio je šampionat te zemlje 2009, kao i Karioka prvenstvo 2000. i 2001 igrajući za Flamengo. Nosio je dres Vitorije, Vaska da Game, Fluminensea, Gojasa, Santos i Atletiki Mineira. Srbin je fudbaler sa najviše golova, tačno 170, kada su u pitanju stranci koji su igrali u Brazilu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track