NEBOJŠA BASTAJIĆ STIGAO I ZABLISTAO: Napredak se i dalje pojačava za put u Evropu
Foto: FK Napredak

Superliga Srbije

NEBOJŠA BASTAJIĆ STIGAO I ZABLISTAO: Napredak se i dalje pojačava za put u Evropu

Fudbal -

Napredak iz dana u dan postaje sve jači.

U Čarapanske boje obukla se još jedna lasta sa severa Srbije.

Novi član kluba postao je iskusni krilni napadač Nebojša Bastajić, koji stiže iz Vojvodine, a obavezao se na dvogodišnju vernost kruševačkim crveno belima. Povratak Filipa Malbašića u Vojvodinu otvorio je put Bastajiću da se preseli u Kruševac. Tako se ostvarila želja trenera Dušana Đorđevića još pre početka priprema da dovede ovog ofanzivca i videlo se da je bio u pravu.

U bogatoj fudbalskoj karijeri Bastajić je igrao i za Voždovac, Bežaniju, Smederevo, TSC, Inđiju... a na međunarodnoj sceni za Vataniakos iz Grčke i za Bangkok sa Tajlanda. Novo pojačanje imalo je pravo nastupa protiv Javora iz Ivanjice i šansu da se predstavi Napretkovoj publici na stadionu Mladost.

U Napretkovoj katastrofi (2:4) jedina svetla tačka upravo je bio Bastajić. Ušao je sa klupe i dao dva gola u 80. i 87. minutu i ublažio ubedljiv poraz od novog superligaša. To su bila prva dva gola posle deset utakmica bez pogodaka u protivničke mtreže, tačno 980 minuta, još od utakmice sa Metalcem (11. aprila ove godine).

Napredak ii dalje traži klasičnog centarfora, u kuloarima se pominju razna imena, a najzvučnije je Bojan Matić, nekadašnji napadač Vojvodine i Partizana. Sve zavisi od pregovora i drugih okolnosti, ali ne bi bilo iznenađenje da Bastajićev saigrač obuče crveno beli dres kluba iz Lazarevog grada.

Na sinoćnjoj utakmici videlo se i da mnogo škripi i u odbrani, pa stručnom štabu preostaje hitan zadatak da sredi situaciju u timu ili da podnese ostavku.

Dogorelo do noktiju, nema više vremena.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track