POZNATI SRPSKI SPORTISTI OGREZLI U KRIMINALU: Od ubica, manijaka, švercera droge, do pljačkaša banaka! Ludilo ŠTA SU SVE RADILI
Foto: Starsport©, Printscreen/Dosije, Privatna Arhiva

užas i katastrofa

POZNATI SRPSKI SPORTISTI OGREZLI U KRIMINALU: Od ubica, manijaka, švercera droge, do pljačkaša banaka! Ludilo ŠTA SU SVE RADILI

Fudbal -

Slučaj Nikole Malbaše, bivšeg fudbalera Partizana, koji je osuđen na četiri ipo godine zatvora, zbog pokušaja ubistva Igora Neškovića, pokazala je tamnu stranu sportista.

A, bilo je takvih slučajeva dosta. Kako u daljoj, tako i u bližoj prošlosti.

Daniel Janjoš
foto: Printscreen/Facebook

Bivši reprezentativac Daniel Janjoš (42) osumnjičen je da je učestvovao u ubistvu MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanju Gorana Kovačevića Goranca prošle godine u Novom Sadu. Janjoš je bio nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu i predviđali su mu veliku karijeru. Čak i danas drži neke rekorde u tom sportu, u mlađim kategorijama.

Stefan Milojević
foto: Privatna Arhiva

Početkom 2020. godine na Plama de Majorki uhapšen je Stefan Milojević (31), sin nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića. On se sumnjiči da je vođa bajkerske bande "United tribuns" osnovane u Nemačkoj. Kako su preneli tamošnji mediji, Milojević je bio jedan od tri najveća kriminalca koji su "pali" u Španiji. Stefan Milojević je rođen u Francuskoj, a fudbal je igrao za Teleoptk, Košice, BSK Borču i Bežaniju. Posle se bavio borilačkim sportovima, piše Blic.

Fudbal, Crvena Zvezda, Predrag Stanković
foto: Printskrin

Bivši fudbaler Crvene zvezde i nekoliko španskih klubova Predrag Stanković (45) osuđen je na devet godina zatvora zbog unošenja tone kokaina u Španiju. Uz njega su osuđeni bivši španski fudbaler Emilio Dijez de MIjer, kao i menadžeri Zoran Matijević i Pablo Akosta. Španski list "AS" otkrio je da je poslovanje Matijevićeve kompanije služilo kao paravan za kriminalne aktivnosti.

Miljan Čolović
foto: MUP

Miljan Čolović, bivši vaterpolista Crvene zvezde, uhapšen je 2015. godine u Nevesinju zbog sumnje da je u haustoru jedne zgrade uznemiravao žensku osobu, praktikujući bludne radnje. Pre ovog slučaja, Čolović je hapšen i osuđivan za silovanje i pokušaj silovanja, piše Srpskainfo.

Nikola Bulatović
foto: Printskrin/Jutjub

Nikola Bulatović (50), bivši košarkaš Partizana, Budućnosti, FMP i reprezentacije, osuđen je zbog silovanja maloletnice koje je počinio 1998. godine. Posle presude, Bulatović je bio u bekstvu šest godina, da bi po međunarodnoj poternici Interpola bio uhapšen u Dominikanskoj republici 2011. godine. U zatvoru u Spužu proveo je četiri godine i 15 dana, a od 2015. je na slobodi. Sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na SP 2002. u Indijanapolisu, kao i na EP 1997. godine u Španiji.

Olivera Ćirković
foto: PrintScreen

Olivera Ćirković (52), nekadašnja košarkašica grčkih klubova, te Crvene zvezde, Voždovca i Jedinstva iz Tuzle, bila je član poznate pljačkaške bande "Pink panteri". U svetu kriminala nosila je nadimke "Amazonka", "Žena zmaj", "Kraljica"... O svojim kriminalnim delima napisala je i knjigu. Uhapšena je u Grčkoj 2012. godine, ali je ubrzo pobegla iz zatvora. Uhapšena je ponovo iste godine, čekala ju je robija od 32 godine, ali je iz zatvora uspela da izađe 2017.

Dejan Koturović
foto: Printskrin/Jutjub

Dejan Koturović (50), nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac, uhapšen je 2014. godine na ulasku iz Grčke u Severnu Makedoniju, zbog sumnje da je vozio ukradenu "hondu CRV". Kako su utvrdili policajci na prelazu Đevđelija, šasija "honde" bila je "prekucana" zbog čega je Koturović, koji je u Makedoniju ušao sa italijanskim pasošem, odmah uhapšen.

Boks, Nikola Stevanović
foto: Kurir

Nikola Stevanović Džoni, profesionalni bokser, svetski prvak koji je imao potpisan ugovor sa Donom Kingom, uhapšen je sa 25 godina u Atini. Tada je osumnjičen da he učestvovao u oružanim pljačkama zlatara. Sa njim je uhapšen još jedan bokser, Petar Bajić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track