NAVIJAČI TVENTEA SU VELIKI SRPSKI PRIJATELJI: Stižu u Beograd, a kad nam je bilo najteže poslali su svetu poruku KOSOVO JE SRBIJA!
Foto: Printskrin/Tviter

podrška

NAVIJAČI TVENTEA SU VELIKI SRPSKI PRIJATELJI: Stižu u Beograd, a kad nam je bilo najteže poslali su svetu poruku KOSOVO JE SRBIJA!

Fudbal -

Navijači ruskih klubova Rubin i Ufa skandirali su proteklog vikenda "Kosovo je Srbija"! Ova krilatica koja ukazuje na državni suverenitet naše zemlje nad nezakonito otetom južnom krilaticom odavno je popularna u Evropi, među navijačkim grupama.

Tvente
foto: Printskrin/Tviter

Parole ovakve sadržine isticali su na svojim utakmicama simpatizeri češke Sparte i Viktorije, navijači fudbalske reprezentacije Poljske i kluba Legije. Radili su to i Grci i Kiprani. Da ovo nije slučaj samo među Slovenima ili bratskim pravoslavnim narodima, pokazali su i fanovi holandskog Tventea.

Februara 2017. godine navijači fudbalskog kluba Tvente razvili su tokom nedeljne utakmice svog kluba protiv Fejnorda (0:2) transparent s natpisom "Kosovo je Srbija", zbog čega klubu preti kazna pošto UEFA zabranjuje izražavanje bilo kakvih političkih stavova na stadionima.

Transparent je podignut na stadionu u Enšedeu na delu tribina koji je rezervisan za najvernije navijače kluba, iz navijačke grupe "Vak-P". Holanđani u četvrtak dolaze u Beograd, gde će njihov klub Tvente igrati protiv Čukaričkog, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track