KAKO ZNA I UME ZVEZDA MORA BAŠ OVIM PUTEM! Dogodilo se čak i ono što navijači nisu mogli NI DA ZAMISLE!
Foto: Stefan Stojanović

DOBAR POSAO

KAKO ZNA I UME ZVEZDA MORA BAŠ OVIM PUTEM! Dogodilo se čak i ono što navijači nisu mogli NI DA ZAMISLE!

Fudbal -

Kraj jula 2021. godine, Crvena zvezda kvalifikacije za Ligu šampiona kreće od drugog kola. Protivnik Kairat, a revanš u Beogradu igra se nakon iznenađujućih 2:1 za Kazahstance u prvoj utakmici.

Tribine su zbog suspenzije otvorene samo za klince, a njih nešto više od 20.000 je gledalo demoliranje rivala. Utakmica je završena rezultatom 5:0, evropska premijera u Beogradu je prošla fenomenalno, a crveno-beli su godinu dana kasnije podsetili navijače na taj meč.

Neposredno pred početak prve ovosezonske evropske utakmice, na zvaničnim klupskim nalozima na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa meča protiv Kairata, a na njima se nalaze Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Seku Sanogo.

Tako je Crvena zvezda praktično sama otkrila šta je potrebno da radi, a šta je zapravo veoma dobro i uradila u prethodnom periodu.

Sačuvani su najvažniji igrači, a sve učinjeno u prošlih nekoliko godina dovelo je srpskog šampiona do toga da komotno može da ih zadrži, ponudi im nove, poboljšane ugovore, pa i da u prelaznom roku dovede fudbalera plaćenog 2.000.000 evra, a da pritom potroši i dodatnih 2.000.000!

Osman Bukari, Kings Kangva, Stefan Mitrović, Aleksandar Pešić i povratak Nemanje Milunovića. Na prvi pogled odličan prelazni rok, a sudeći po samom startu sezone - još je bolji od toga.

Bukari i Kangva pre svih, doprineli su tome da Katai i Ivanić mogu da dobiju "slobodan dan", odnosno da crveno-beli ne moraju da se oslone na njih dvojicu, a navijači da strepe kada njih ne ide. Pa su tako na utakmici protiv Pjunika potpuno pali u drugi plan i obojica su odigrali mirnu utakmicu, a i nije bilo potrebe da "zapinju".

Crvena zvezda - Pjunik, Crvena zvezda, Pjunik, Dejan Stanković
foto: Stefan Stojanović

Jasno je da prvak Jermenije ne može da se poredi sa kvalitetom na koji može da računa Dejan Stanković, ali raduje činjenica da crveno-beli i te kako imaju prostora za napredak i bolju, ubedljiviju igru.

Napad je, čini se, u dobrim rukama, sada bi bilo dobro što pre videti na čemu je odbrana. Plan sigurno postoji, kako će sve da izleda, tek ćemo da vidimo.

Pitanje je da li Kangva i njegov partner iz veznog reda, Gelor Kanga, mogu da iznesu defanzivne zahteve protiv jačih ekipa ili će Sanogu još jednom biti poverena važna uloga, a još je važnije ko će igrati na desnom beku kada krene "ono pravo".

Šta će biti sa 'Čupom'?
Šta će biti sa "Čupom"?foto: Starsport

Iako mu to nije primarna pozicija Strahinja Eraković je najbolji fudbaler Zvezde koji može da pokrije zadatke po desnoj strani. Ali, da li je pametno rizikovati njegov napredak guranjem na desnu stranu usled nedostatka pouzdanog rešenja?

Za klasu je mladi defanzivac bolji od ostalih igrača koji mogu da popune pomenutu poziciju, ali je isto tako znatno jače oružje kada igra u sredini, uz Dragovića. A, ako je plan da u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope igra na strani, onda je možda bolje da na kraju leta napusti klub.

Kurir sport/ A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track