HOLANĐANI IPAK PREJAKI ZA BRĐANE: Tvente stekao veliku prednost u Beogradu, Kovač strelac počasnog gola za Čukarički! (VIDEO)
Foto: @starsport

liga konferencija

HOLANĐANI IPAK PREJAKI ZA BRĐANE: Tvente stekao veliku prednost u Beogradu, Kovač strelac počasnog gola za Čukarički! (VIDEO)

Fudbal -

Predstavnik Holandije se pokazao kao prevelik zalogaj za Brđane, pa otuda i nepovoljan krajnji epilog prvog meča u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija: Čukarički - Tvente 1:3 (0:3). Na stadionu Partizana, sve je praktično rešeno već u prvom poluvremenu, kada su Holanđani stekli veliku prednost! Bilo je jasno da su kvalitetniji, a svakako jedan od aduta im je bilo i mnogo veće međunarodno iskustvo.

Stefan Kovač je vratio nadu Čukaričkom u 59. minutu! Badamosi je ukrao loptu i proigrao Adžića, a bivši veliki talenat Zvezde i nekadašnji igrač Anderlehta sjajno pronašao Kovača, kom nije bilo teško da pogodi! Bio je to tračak nade da nešto može da se promeni, ali osim počasnog gola, Brđani u četvrtak uveče u Beogradu nisu mogli više.

Gosti iz Holandije su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, iako su i fudbaleri Čukaričkog pretili u nekoliko navrata, ali nijednom nisu uspeli ozbiljno da ugroze velikog favorita. Tvente je stekao veliku prednost, dali su tri gola, a u strelce su se upisali Rots, Flap i Brenet.

Revanš u Enšedeu je 11. avgusta, a ostaje da se vidi da li Čukarički kao gost može makar da popravi konačan utisak protiv velikog favorita.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

83. minut - poslednja izmena u Čukaričkom: umesto napadača Badamosija u igru je ušao 18-godišnji Mihajlo Spasojević

78. minut - Opasan napadd Čukaričkog prekinut zbog ofsajda Ovusua

Mirisalo je na dobru priliku za Čukarički, ali se Ovusu našao u ofsajd poziciji. Mnogo bolje igra ekipa Dušana Kerkeza u drugom delu meča, čemu su u značajnoj meri doprineli "rezervisti"

59. minut - GOOOL - Brđani se vraćaju nadu, Kovač je zatresao mrežu Tventea - 1:3

Stefan Kovač vraća nadu Čukaričkom! Badamosi je ukrao loptu i proigrao Adžića, a bivši veliki talenat Zvezde i nekadašnji igrač Anderlehta sjajno pronašao Kovača, kom nije bilo teško da pogodi!

57. minut - Izmena u Čukaričkom: Kovačević umesto Drezgića

49. minut - Veliku priliku ne koristi Luka Adžić

Ovusu je odmah uneo živost u igru Čukaričkog. Posle odličnog prodora, maestralno je pronašao adžića koji je bio sam pred golmanom Tventea, ali nije uspeo da ga savlada. Unerstal je odbranio njegov udarac!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, trostruka izmena u Čukaričkom: Ovusu umesto Ndiajea, Adžić je zamenio Ivanovića, a Lučić Docića!

Prvo poluvreme

Gosti iz Holandije su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, iako su i fudbaleri Čukaričkog pretili u nekoliko navrata, ali nijednom nisu uspeli ozbiljno da ugroze velikog favorita. Tvente je stekao veliku prednost, dali su tri gola, a u strelce su se upisali Rots, Flap i Brenet.

Završeno je prvo poluvreme

45. minut - Ndiaje ne koristi dobru priliku

U samoj završnici prvog poluvremena, do gola je mogao i domaćin, ali Ndiaje nije iskoristio dobru priliku. Odlično mu je dodao loptu Kovač, ali je udarac Ndiajea zaustavio golman Tventea Unerstal.

43. minut - Brenet postiže pogodak za ogromnu prednost Tventea - 0:3

Džošua Brenet postiže treći gol za Tvente. Umakao je gostujući fudbaler odbrani Čukaričkog, a onda lepo šutirao pored nemoćnog Mićovića!

31. minut - GOL - Flap je udvostručio prednost Tventea - 0:2

Tvente duplira prednost pogotkom Flapa. Ponovo je Misiđan asistent, lepo je probio po levoj strani i po zemlji odigrao povratnu za Flapa, koji je rutinski savladao golmana Čukaričkog Mićovića.

12. minut - Ndiaje je probao "makazicama", Badamosi neprecizan

Čukarčki sve više preti! Docić je centrirao, a Ndiaje probao atraktivno, u padu da matira golmana Tventea, ali nije bio precizan. U istom minutu umalo da lošu komunikaciju Hingersa i Unerstala kazni napadač domaćih Badamosi, ali nije bio precizan.

8. minut - GOL - Rots dovodi Tvente u vođstvo - 0:1

Tvente
foto: Starsport

Tvente vodi golom Rotsa, posle kornera i centaršuta Misiđana. Drezgić nije dobro reagovao, a Rots gflavom prosledio loptu u mrežu za vodeći gol holandskog tima.

1. minut - Umalo veliki šok na početku meča, gosti opasno zapretili

Umalo da Tvente povede posle 33 sekunde! Drezgić je proklizao u prazno, ali je Mićović uspeo da odbrani šut Rikina van Volfsvinkela

20.00 Počela je utakmica na stadionu Partizana

00:23

Atmosfera na stadionu Partizana pre meča Čukarički - Tvente

Fudbaleri Čukaričkog će pokušati da naprave veliko iznenađenje i ostvare dobar rezultat u dvomeču sa holandskim Tventeom. Mnogi veruju u ekipu sa Banovog Brda nakon sjajnog dvomeča sa Rasing Luksemburga i odličnog starta sezone u domaćem šampionatu. Čukarički će biti domaćin na stadionu Partizana, a početak utakmice je u 20 časova.

Čukarički - Tvente 1:3 (0:3)

Stadion: Partizana

Gledalaca: oko 2.000

Sudija: Harald Lehner (Austrija)

Strelci: 0:1 Rots (8), 0:2 Flap (31), 0:3 Brenet (43), 1:3 Kovač (59)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović - Stevanović, Drezgić, Vujadinović, Roganović - Mijailović, Docić - Ivanović, Kovač, Ndiaje - Badamosi. Trener: Kerkez.

TVENTE (4-3-2-1): Unerstal - Brenet, Hilgers, Plegezuelo, Smal - Zeruk, Sadilek, Vlap - Rots, Misidjan - van Volfsvinkel. Trener: Jans.

Da je Brđanima nedostajalo sreće na žrebu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, to je činjenica. Istorijat evropskih utakmica kluba sa Banovog brda kazuje da se u Evropi nije susretao sa kvalitetnijim rivalom. Ako ih tada fotruna nije pomilovala, bila je još oštrija prema njima kada im je kao potencijalnog protivnika u plej-ofu za grupnu fazu kontinentalnog takmičenja dodelila Fjorentinu. Prenos meča će biti emitovan na RTS2 i na Areni sport 1 Premium.

Fudbaleri Tventea su u sklopu priprema za novu sezonu odigrali pet utakmica, uz četiri pobede i remi, te gol razliku od 16 postignutih i šest primljenih golova.

Holandski tim je najpre savladao Nordsjeland sa 1:0, pa onda Fortunu Dizeldorf 5:1, onda je usledio remi sa Verderom 3:3 i pobeda nad Šalkeom 3:1, a na kraju i trijumf protiv Bolonje od 4:1.

Fudbal, Dušan Tadić, Sautempton
foto: Twitter/SouthamptonFC

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, ponikao je u Vojvodini, odakle se 2010. godine preselio u Groningen, dok je njegov drugi angažman bio u Tventeu. Za ovaj klub je igrao od 2012. do 2014. godine, kada je za 14 miliona evra prešao u Sautempton, što je i dalje rekord kada su u pitanju odlasci iz ovog kluba.

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez je rekao da nema kadrovskih problema, kao i da veruje da njegov tim, iako je autsajder, mkože da prođe dalje.

- Igrači su motivisani na najvišem nivou. Moj zadatak je da im sklonim tremu. Uvek postoji pozitivna trema da se odigra dobro. Ovo su utakmice kada je treneru najlakše da pripreme utakmicu. Zadovoljan sam pripremom i fokusom. Ovo je prava prilika za igrače da se pokažu Evropi i ljudima u Srbiji - rekao je Kerkez.

Tvente je tehnički dobro obučena ekipa, takmiči na visokom nivou, dodao je Kerkez.

- Brzo igraju, brzo se transformišu iz odbrane u napad. Mogu da naprave problem i većim ekipama od naše. Imaju i oni mane i to moramo da iskoristimo. Ne delim ekipu na starije i mlađe. Igraće najspremniji. Uvek pripremam tim prema mojim igračima, skautiram analiziram i rivala, da ne budemo naivni, ali i da pokušamo da iskoristimo mane - naglasio je Kerkez.

Trener Čukaričkog nije želeo da prognozira rezultat.

- Daćemo sve da pobedimo, moramo da budemo realni i da do kraja budemo u igri za prolaz. Vežbali smo i prekide, pa ćemo videti - zaključio je Kerkez.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track