PA, OVO JE HIT! Slavni fudbaler pokušava da OPERE Van Dajka nakon blamaže! Mitrović ga je UNIŠTIO, ali on ga naziva FOLIRANTOM!
Foto: Profimedia

SVE JE ČISTO

PA, OVO JE HIT! Slavni fudbaler pokušava da OPERE Van Dajka nakon blamaže! Mitrović ga je UNIŠTIO, ali on ga naziva FOLIRANTOM!

Fudbal -

Endi Tauzend, proslavljeni irski fudbaler, nekadašnji član Čelsija, Sautemptona i Aston Vile, između ostalih klubova, govorio je o Aleksandru Mitroviću nakon utakmic Fulama i Liverpula.

Tauzend je za "Talksport" rekao da smatra da je srpski centarfor odglumio dovoljno dobro da sudija pokaže na belu tačku u 70. minutu nakon duela sa Virdžilom van Dajkom.

Bivši reprezentativac Republike Irske tako je praktično stao u odbranu jednom od najboljih fudbalera na svetu koji je protiv Mitrovića bio potpuno nemoćan.

Srbin je na "Krejven Kotidžu" razbio odbranu Liverpula, a posebno je to na svojoj koži osetio Van Dajk koji je svojevremeno bio najskuplji defanzivac na svetu.

- Video sam da je Van Dajk rekao sudiji ‘nema šanse‘. Po mom mišljenju, utisak je da je Mitrović prelako pao. Da li je Van Dajk zakačio Mitrovića, nisam siguran, ali svakako je sudija bio loše postavljen. Ipak, nisam video mnogo kontakta i ako je to slučaj, onda penal ne sme da bude suđen - rekao je Tauzend.

Sudija Andrju Madli je sačekao proveru u VAR sobi, nakon potvrde odluka je ostala ista, a Mitrović je hladnokrvno savladao Alisona po drugi put na utakmici.

- Meni je izgledalo kao iscenirano, kao da se bacio. Nije ga dotakao. Sudija je trebalo da pogleda usporeni snimak na monitoru. Ako je bilo ozbiljne sumnje – jednostavno je morao. Voleo bih kada bismo mogli da čujemo razgovore između sudija. Trebalo bi to da učine. Niko nije imao pojma šta se dešava na terenu i zbog toga bi trebalo to uvesti - zaključio je Tauzend.

O tom trenutku je govorio i sam Mitrović nakon meča u Londonu. Poručio je da je osetio kontakt na kolenu i da je u trenutku odlučio da padne, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Posle rekordne sezone, srpski fudbaler je na najbolji mogući način prešao sa Čempionšipa na Premijer ligu i, ukoliko nastavi u istom ritmu, definitivno će da bude pri vrhu liste strelaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track