PIKSI NE ZNA GDE ĆE PRE! ORLOVI DOMINIRAJU PO CELOM SVETU Evo koliko golova su dali za vikend: Neverovatna brojka!
Foto: Profimedia

samo tako nastavite

PIKSI NE ZNA GDE ĆE PRE! ORLOVI DOMINIRAJU PO CELOM SVETU Evo koliko golova su dali za vikend: Neverovatna brojka!

Fudbal -

Ističe se svakako partija Aleksandra Mitrovića. Dva gola favoritu za titulu u najjačoj ligi, protiv jednog od najboljih dafanzivaca na svetu, svakako je fenomenalan učinak. Ali najbolji strelac reprezentacije Srbije nije jedini "orao" koji je na otvaranju sezone zablistao.

Lige nisu ni počele u mnogim državama, ali ono što smo u prvoj nedelji avgusta videli jeste ohrabrujuće. Sudeći po samom startu, selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi imaće slatke muke sa izborom tima za utakmice Svetskog prvenstva.

U strelce se još jednom upisao i Luka Jović, doduše, on je ublažio poraz u generalnoj probi protiv Betisa, a Torino je slavio Sašu Lukića i Nemanju Radonjića, ali i golmana Vanju Milinković-Savića, koji je sačuvao mrežu u utakmici Kupa Italije protiv Palerma.

Saša Lukić
foto: EPA/Alessandro di Marco

"Orlovi" po svetu

Aleksandar Mitrović: dva gola protiv Liverpula

Dušan Tadić: asistencija protiv Fortune

Saša Lukić: gol i asistencija protiv Palerma

Nemanja Radonjić: gol protiv Palerma

Vanja Milinković Savić: sačuvao mrežu protiv Palerma

Marko Lazetić: 2 gola protiv Pergoletezea

Luka Jović: gol protiv Betisa

Filip Mladenović: gol protiv Pjasta

Tadić je nastavio da radi ono što mu odlično ide od ruke otkako je pre četiri godine stigao u Ajaks, a uz njegovu asistenciju je stigla i pobeda u prvoj utakmici holandskog prvenstva. A ako se od Tadića i ostalih naših ofanzivaca očekivalo da direktno utiču na rezultat, onda nas je Filip Mladenović iznenadio projektilom koji je kao fudbaler Legije ispalio u gol Pjasta.

Filip Mladenović
foto: Profimedia

Uz dva gola Lazetića za Milan dolazimo do brojke - 8 golova "orlova" za vikend! Impresivno, zar ne?

Mundijal u Kataru počinje 21. novembra i trajaće do 19. decembra. Srbija će, podsetimo, prvi meč igrati protiv Brazila 24. novembra, a u grupi G će igrati još utakmice protiv Kameruna i Švajcarske.

Na našim reprezentativcima je da nastave da budu važne karike u svojim klubovima. Na kraju krajeva, Svetsko prvenstvo i igranje za Srbiju trebalo bi svima da im posluži kao dodatni motiv. Piksi će moći da povede 26 fudbalera, a "orlovi" znaju da mesto u avionu za Katar ne znači i garantovane minute na najvećoj svetskoj smotri, pa svaki trenutak na klupskom nivou može da bude presudan.

Tadić ušao u istoriju

Asistencijom protiv Fortune u prvom kolu Eredivizije, Dušan Tadić je ušao u istoriju holandskog prvenstva i postao fudbaler koji ima najbolji učinak u poslednjih 20 godina kada je reč o golovima i asistencijama kombinovano.

Dušan Tadić
foto: Profimedia

U Ajaks je stigao 2018. godine i od tada je postigao 108 golova uz 118 asistencija, što je ukupno 226 "bodova", po čemu je prestigao Drika Kajta.

Joveljić dominira u SAD

Dejan Joveljić, mladi centarfor Los Anđeles Galaksija, i te kako je skrenuo pažnju na sebe u SAD. Ove sezone je najbolji strelac ekipe, a golovima je iza sebe ostavio i popularnog Čičarita, nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda i Real Madrida. Joveljić je dosad ove sezone postigao 12 golova.

Za nacionalni tim je igrao na prijateljskim utakmicama protiv Jamajke i Japana u novembru 2021. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track