ZVEZDA IDE NA RATNO PODRUČJE? UEFA hitno zaseda zbog HAOSA u Izraelu: Lete BOMBE okolo, a crveno-beli moraju na gostovanje!
Foto: Starsport

Liga šampiona

ZVEZDA IDE NA RATNO PODRUČJE? UEFA hitno zaseda zbog HAOSA u Izraelu: Lete BOMBE okolo, a crveno-beli moraju na gostovanje!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde najvwerovatnije će se u plej ofu Lige šampiona sastati sa izraelskim Makabijem iz Haife

Zvezda je u prvom meču pregazila jermenski Pjunik sa 5:0, a vrlo ubedljiv bio je i Makabi protiv Apolona, pa bi revanši trebalo da budu samo formalnost.

Crveno-beli bi trebalo da gostuju Makabiju u prvom meču naredne sedmice, međutim situacija u Izraelu je sve komplikovanija

Naime, ponovo se trese zemlja u Izraelu od ratnih bubnjeva, pa je logično da mnogima nije do fudbala.

Pojas Gaze, Bliski istok, Gaza, Izrael
foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Čelni ljudi UEFA će zasedati, a na dnevnom redu će se naći samo jedna tačka - situacija u Izraelu i odluka može li uopšte da se igra fudbal u toj zemlji. Situaciju odatle osluškivaće cela Evropa, ali i Zvezda, sudeći da je pod znakom pitanja meč Hapoel Ber Ševa – Lugano. Zapravo, glavno pitanje je hoće li se uopšte igrati, jer iz Lugana vrše pritisak jer se u Izraelu ne osećaju bezbedno i žele bitku na neutralnom terenu.

Slična situacija mogla bi da se ponovi za desetak dana kad bi Zvezda trebalo da gostuje u Izraelu, ukoliko ne dođe do normalizacije stanja.

Međutim verovatno je da će Zvezda ipak ići na gostovanje jer Berševa na najugroženijem području kod Gaze, dok je Haifa na krajnjem severu Izraela

Šta će biti saznaćemo vrlo brzo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track