IZLET! Crvena zvezda večeras (19) u Jermeniji overava „petardu“ iz Beograda i biće na korak do Lige šampiona
Foto: Starsport©

OPUŠTENO

IZLET! Crvena zvezda večeras (19) u Jermeniji overava „petardu“ iz Beograda i biće na korak do Lige šampiona

Fudbal -

Srpski prvak opušteno večeras gostuje Pjuniku (19.00, RTS 1) jer je u prvom meču slavio sa 5:0

Nikad lakši meč za Crvenu zvezdu u ovako važnoj fazi kvalifikacija! Crveno-beli večeras gostuju Pjuniku u 3. kolu kvalifikacija za LŠ (19,00 RTS 1), a pošto su prvi susret dobili sa čak 5:0, revanš je samo formalnost.

Crvena zvezda
foto: Starsport

Ipak na pobedu

Naravno, obaveza zbog imena kluba je da se iz Jermenije srpski prvak vrati sa pobedom i novim bodovima, kako za svoj položaj na UEFA listi, tako i za nacionalni koeficijent. Pjunik nema kvalitet da se nosi sa Zvezdom, ali biće sigurno silno motivisan da se iskupi zbog debakla u Beogradu.

Zvezda je put Jermenije otišla bez Milana Rodića, Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića. Defanzivac je ostao u Beogradu zbog nepromišljenog poteza u poslednjem minutu prve utakmice, kada je za 20 sekundi dobio dva žuta kartona na sredini terena. Sa druge strane, iskusni napadač nije otišao u Jerevan zbog lakše povrede. Što se tiče Ivanića, on takođe nije krenuo sa ekipom iz zdravstvenih razloga, ali nema sumnje da će biti spreman za mečeve u plej-ofu za Ligu šampiona.

Izvesno je da će umesto Pešića u startnih 11 biti Pavkov. Gobeljić je zamena za Rodića, dok se očekuje da Kanga bude ofanzivniji (na mestu Ivanića), a da na njegovu poziciju uskoči Sanogo.

Crvena zvezda - Pjunik, Crvena zvezda, Pjunik
foto: Stefan Stojanović

Put u Izrael neizvestan

Crvena zvezda će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati protiv izraelskog Makabija iz Haife. Naravno, ukoliko se ne desi neko čudo. Makabi brani 4:0 iz prvog meča protiv Apolona.

Međutim, pitanje je gde će taj meč biti odigran s obzirom na to da su ponovo eskalirali sukobi između Izraelaca i Palestinaca.

Pjunik Crvena zvezda 0:5 prvi meč Jerevan. Stadion: Republika. Kapacitet: 14.403. Sudija: Vili Kolum (Škotska).

Pjunik (5-4-1) Jurčenko - Gonzales, Gajić, Kovalenko, Vakulenko, Žuninjo - Nenadović, Kočijuk, Zambrano, Dašjan - Otubanjo. Trener: Jegiše Melikjan. C. zvezda (4-2-3-1) Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Gobeljić - Sanogo, Kangva - Katai, Kanga, Bukari - Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Liga šampiona Kvalifikacije

Revanš mečevi

Žalgiris - Bodo Glimt 0:5 18.00

Plzenj - Šerif 2:1 19.00

Pjunik - C. zvezda 0:5 19.00

Mitjiland - Benfika 1:4 19.45

Ferencvar. - Karabag 1:1 20.00

Apolon - Makabi H. 0:4 19.00

Dinamo Z. - Ludogorec 2:1 20.00

Šturm - Dinamo K 1:0 20.30

PSV - Monako 1:1 20.30

Rendžers - Sent Žil 0:2 20.45

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track