SEĆATE LI SE JOVANE LEPOSAVIĆ? Bila je devojčica kada je branila za Zvezdu i POBEDILA RAK! Sada ima novi klub i već je zablistala!
Foto: FK Miljakovac

ROĐENI POBEDNIK

SEĆATE LI SE JOVANE LEPOSAVIĆ? Bila je devojčica kada je branila za Zvezdu i POBEDILA RAK! Sada ima novi klub i već je zablistala!

Fudbal -

Ženski fudbalski klub Miljakovac pred početak takmičenja u Drugoj ligi Srbije, objavio je da će na golu u sezoni koja predstoji stajati Jovana Leposavić.

Jovana je, podsetimo, ukoliko ste zaboravili njeno ime, postala poznata javnosti u Srbiji kada je, sa samo 14 godina vodila najtežu bitku.

Ona je bila golman mlade ekipe Crvene zvezde kada joj je dijagostifikovan rak sa kojim je vodila tešku bitku iz koje je, nakon godinu dana uspela da izađe kao pobednik.

Njen slučaj pomno su pratili ljubitelji fudbala, ali i javnost u Srbiji, a nakon što je uspela da se izleči, usledio je novi korak - povratak fudbalu.

Stekla je određeno iskustvo braneći za Rad, Heroj, Desetku iz Obrenovca i Požarevac, a sada nastavlja karijeru na verovatno najboljem mestu za nju.

Jovana je nakon teškog perioda odlučila da se bavi humanitarnim radom i tako podrži osobe koje se suoče sa sličnim problemom, a kako su FK i ŽFK Miljakovac osnovani prvenstveno s namerom da se pomogne ugroženima i onima kojima je pomoć potrebna, Leposavićeva će se sigurno odlično slagati sa osnivačem kluba i njegovim predsednikom, Jovanom Simićem, poznatim po humanitarnom radu.

Jovana na debiju za Miljakovac
Jovana na debiju za Miljakovacfoto: FK Miljakovac

I, već na samom startu, Jovana je ostavila odličan utisak.

Na pomoćnom terenu stadiona Kralj Petar prvi, ŽFK Miljakovac je odigrao prvu utakmicu u svojoj istoriji.

Protivnik Miljakovca u toku priprema za takmičenje u Drugoj ženskoj ligi Beograda, bila je ekipa Rada koja nastupa u rangu iznad, a susret je završen rezultatom 1:1, a u Miljakovcu su zadovoljni svime što su njihove devojke prikazale na Banjici.

ŽFK Miljakovac meč je počeo u sledećem sastavu:

– Na golu Jovana Leposavić i u polju Anastasija Čeperković, Monika Bunjaku, Kristijana Ćaćić, Ana Petrović, Tamara Kirov, Zorana Petrović, Marija Galić, Milica Batinica, Marina Radovanović i Tamara Radojević. U igru su ušle i Anja Plavšić i Nataša Vučetić.

Miljakovac, FK Miljakovac
foto: FK Miljakovac

Od samog početka je utakmicu bila izuzetno borbena, ŽFK Rad je prikazao da obiluje talentovanim igračicama i da će višegodišnji rad u ženskom fudbalu tek dati rezultate, dok su sa druge strane igračice Miljakovca parirale iskustvom.

Na početku meča ekipa Rada je imala inicijativu i pokušavala u više navrata da postigne pogodak, ali se odbranama istakla Jovana Leposavić koja je sjajnim intervencijama sačuvala gol svoje ekipe i zaslužila aplauze brojne publike.

Pred kraj prvog dela igre ekipa Miljakovca je preuzela inicijativu, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme donelo je izjednačen odnos snaga na terenu, i svoju šansu prvo je iskoristila ekipa ŽFK Rad koja je došla u prednost.

Miljakovac, FK Miljakovac
foto: FK Miljakovac

Pred kraj meča usledio je istorijski momenat za ŽFK Miljakovac. Strelkinja istorijskog prvog gola za našu ekipu bila je Zorana Petrović. Nakon kornera koji je izvela Marina Radovanović, nastala je velika gužva u petercu protivnika u kojoj se najbolje snašla upravo Zorana i zatresla mrežu.

Kada jednog dana bude postojao muzej kluba, u njemu će svoje mesto zasigurno dobiti kopačke kojima je postigla gol. Zanimljivo je su to iste one kopačke u kojima je Nikola Nešić izveo potez za pamćenje na utakmici sa OFK Beogradom koji je postao viralan na društvenim mrežama. Pošto su Zorani hitno trebale kopačke za današnju utakmicu, Neške je rešio da joj ustupi njegove, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Miljakovac, FK Miljakovac
foto: FK Miljakovac

Nakon meča Zorana je istakla da se nada da je sve ovo samo najava dobrih rezultata i igara ŽFK Miljakovac u budućnosti.

– Velika je čast odigrati prvu istorijsku utakmicu za ŽFK Miljakovac, a pogotovo jer je sve krunisano prvim pogotkom u istoriji kluba. Meč protiv ŽFK Rad je bio odličan, uzimajući u obzir da se igračice još uvek ne poznaju dobro, tako da je rezultat koji smo izborile sjajan. Očekujem u budućnosti još kontrolnih mečeva tokom kojih ćemo se još bolje spremiti, dobiti iskustvo i još više dominirati na terenu. Nemam sumnju da će predstojeća sezona biti uspešna i da će tim biti još brojniji – istakla je strelkinja istorijskog gola u izjavi za klupski sajt.

Nerešen rezultat protiv izuzetno respektabilnog protivnika i igra koju su naše devojke prikazale izuzetno raduje. Svakako im je pomogla i podrška sa tribina, koju su im pružali članovi muške ekipe zajedno sa simpatizerima kluba.

Definitivno sa pravom gajimo optimizam da će nam ženska ekipa u budućnosti doneti još veće uspehe i radosti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track