OD "NEMOGUĆE JE DA GA ZADRŽIMO", DO NOVOG UGOVORA: Veliki preokret! Crvena zvezda završila važan posao - Eraković potpisao!
Foto: FK Crvena zvezda

ZAVRŠEN POSAO

OD "NEMOGUĆE JE DA GA ZADRŽIMO", DO NOVOG UGOVORA: Veliki preokret! Crvena zvezda završila važan posao - Eraković potpisao!

Fudbal -

Iako je na početku leta delovalo da nije pitanje da li će ostati u Crvenoj zvezdi, već samo u kom klubu će da nastavi karijeru i koliko će ekipa iz Ljutice Bogdana zaraditi od prodaje, Strahinja Eraković je potpisao novi ugovor sa prvakom Srbije.

Eraković je ovog petka produžio saradnju sa Zvezdom do 2026. godine, a to bi trebalo da znači da ovog prelaznog roka neće napustiti klub.

- Dobili smo ponudu za Erakovića iz Francuske i teško da ćemo da ga zadržimo - rekao je Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, krajem juna ove godine, nakon čega je bilo priče i o drugim ponudama. Pričalo se da je Zenit izuzetno zainteresovan za dovođenje fudbalera koji od skoro može da se pohvali debijem za seniorsku reprezentaciju Srbije, međutim, došlo je do preokreta i Eraković će, po svemu sudeći, još neko vreme ostati fudbaler kluba u kojem je prethodne sezone rapidno napredovao.

Crveno-beli očekuju još bolje partije od defanzivca, isto tako i navijači, a i sam defanzivac je obećao još bolje igre u odnosu na prošlu sezonu.

- Presrećan sam zbog produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Prošla sezona je bila izuzetno dobra za mene, nadam se da će ova naredna biti još bolja, da ćemo kao tim napredovati, ući u Ligu šampiona jer nam je tu i mesto, izboriti duplu krunu i naravno da ću ja prikazivati još bolje igre - rekao je Eraković.

Mitar Mrkela je poručio da je za Zvezdu i Erakovića odlična stvar što će i u aktuelnoj sezoni igrati sa iskusnim saigračima.

- Izuzetno je važno da Crvena zvezda veruje Erakoviću i da Strahinja veruje Zvezdi. Ovo je ujedno i signal za sve one mlade igrače koji trenutno igraju u mlađim selekcijama Crvene zvezde kako brzo njihovi snovi mogu da se ostvare. Mi kao Crvena zvezda i uprava kluba smo rekli da želimo da sačuvamo sve ključne igrače, dosta takvih fudbalera je već obnovilo svoje ugovore, Eraković je u poslednje vreme postao jedan od tih ključnih igrača. Upravo to je pokazatelj svima da je Crvena zvezda jaka i da u budućnosti želi da bude još jača.

- Rekli smo da hoćemo da budemo jaki i kompaktni. Milunović je iskusan igrač, Eraković je sa njim igrao jednu sezonu. Svi se oni jako dobro poznaju u defanzivnoj liniji, mislim da je za odbranu izuzetno važno da se igrači dobru poznaju. Milunović je dobro poznato lice i već se vidi da se savršeno uklopio u ono što traži šef stručnog štaba Dejan Stanković – zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track