SRBIN IZ HAMRUNA VELIKI NAVIJAČ PARTIZANA: Situacija je najgora u poslednjih 20 godina, koliko mi je krivo, toliko me i raduje!
Foto: Printskrin

liga konferencija

SRBIN IZ HAMRUNA VELIKI NAVIJAČ PARTIZANA: Situacija je najgora u poslednjih 20 godina, koliko mi je krivo, toliko me i raduje!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas dočekuju Hamrun u plej-ofu za Ligu konferencija.

Hamrun je ekipa sa Malte, koja je u dosadašnjem toku kvalifikacija pokazala da zna da igra fudbal, te izbacila jermenski Alaškert, Velež iz Mostara i Levski iz Sofije.

Za Hamrun nastupaju i tri srpska fudbalera – Igor Nedeljković, Predrag Đorđević i Ognjen Bjeličić, dok je trener takođe Srbin Branko Nišević.

Igor Nedeljković, koji je tokom karijere promenio veliki broj klubova, te je igrao u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Hong Kongu, Albaniji i na Malti, izneo očekivanja pred naredne izazove protiv Partizana.

Već ste napravili tri iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu konferencija, koliko možete protiv Partizana?

Za prva dva kola ne bih rekao da su iznenađenja. Protivnici iz Jermenije i Bosne nisu bili kvalitetniji od nas, čak smo i mi bili bolji. Mislim da smo zasluženo prošli ta dva dvomeča, a za Levski, priznajem, da je bio jači protivnik od nas, ali pokazali smo da smo tim sa srcem i prošli smo uz malo sreće, rekao je Nedeljković za Meridijan sport i nastavio:

Protiv Partizana se nadam da možemo mnogo, ali sa druge strane sam i realan jer znam koliko su oni dobar i kvalitetan tim bez obzira na rezultate koji postižu od starta sezone i bez obzira na sve što se dešava u klubu u poslednje vreme.

Koliko pratiš situaciju u Partizanu, da li smatraš da je baš sada idealan trenutak da se sastanete sa crno-belima zbog svih dešavanja u timu i oko tima?

Partizan je klub za koji navijam od malena, tako da, naravno, pratim situaciju. Kad god imam vremena pratim, kada sam u Srbiji dolazim na stadion, kada sam u inostranstvu preko televizije ili strimova. Jako je loša situacija, mislim da je najgora u poslednjih 15, 20 godina. Krivo mi je što ih vidim u takvom stanju, ali, sa druge strane, koliko god je ružno da kažem, to me i raduje jer nama daje veće šanse za prolazak dalje. Partizan je jako, jako opasna ekipa, stigao je i novi trener pa će i svaki igrač imati motiv više da se pokaže u narednom dvomeču.

Da li si tokom karijere imao priliku da igraš protiv Partizana i ako jesi kakav učinak imaš?

Nikada nisam igrao protiv Partizana, igrao sam za Čukarički protiv Zvezde, ali protiv Partizana nikada nisam upisao ni minut na terenu. Sada mi se, u 30. godini, pružila šansa da igram protiv kluba koji volim od malena.

Koliki je kvalitet fudbala na Malti? Deluje da ekipe napreduju, Gzira je izbacila Radnički, vi ste eliminisali Velež i Levski, da li možda Malta po kvalitetu stiže i prestiže ekipe sa Balkana?

Malta je zemlja sa 500, 600 hiljada stanovnika, dok Srbija ima sedam miliona. To u fudbalu nema pravila, bitno je ko je gazda kluba, koliko se ulaže u tim… Bilo koji klub na Malti uz nekog bogatog gazdu koji je spreman da uloži u fudbal može da napravi jako dobru ekipu. Trenutno je ekspanzija fudbala na Malti, i to ne samo što se tiče Hamruna koji je obezbedio istorijski plasman u plej-of kvalifikacija za neko evropsko takmičenje. Mi smo prvi koji smo došli na korak od grupne faze nekog takmičenja pod okriljem UEFA. Kvalitet raste iz godinu u godinu, nadam se da će se tako i nastaviti. Ja sam ovde već četiri godine i svake godine se kvalitet povećava.

Nedeljković je upitan da li ima poruku za navijače Partizana i srpsku javnost, šta da očekuju od utakmice Partizan – Hamrun?

Očekujte dobar fudbal. Mi smo ekipa koja neće doći da napravi bunker i da se brani kao što mnogi misle. Dolazimo da se nadigravamo i da igramo otvoren fudbal. Znamo da igramo protiv kluba koji je kvalitetniji od nas, ali ne dolazimo sa belom zastavom. Idemo da se nadigravamo!

Kurir sport / Meridijan sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track