NAJFAMOZNIJE KOPAČKE U SVETU FUDBALA OTIŠLE U ISTORIJU: As Real Madrida DEVET GODINA nosio isti model! Raspale se u finalu LŠ!
Foto: Profimedia

kakav car

NAJFAMOZNIJE KOPAČKE U SVETU FUDBALA OTIŠLE U ISTORIJU: As Real Madrida DEVET GODINA nosio isti model! Raspale se u finalu LŠ!

Fudbal -

Fudbaler Real Madrida Toni Kros od 2013. godine nosio je isti model kopački.

Krosove kopačke privukle u finalu Lige šampiona protiv Liverpula privukle su veliku pažnju ljubitelja fudbala. Kopačke su bile pocepane i jedva su izdržale do kraja utakmice, pa je Nemac posle devet godina bio prinuđen da ih zameni, što se moglo primetiti nedavno u finalu Superkupa protiv Ajntrahta.

Adidasov model "Aidpure 11pro" donosio je sreću Nemačkom fudbaleru, u njima je osvojio sve što se osvojiti može - Svetsko prvenstvo, pet titula u Ligi šampiona i brojne trofeje u Španiji.

Toni Kros
foto: Profimedia

Zato i ne čudi što je tražio da mu i sada naprave iste takve. Naime, ovaj model je prestao da se proizvodi još 2014. godine, ali Adidas je izašao Krosu u susret i specijalno za njega uradio nove indentične kopačke, prenose strani mediji.

Podsetimo, Kros je pre godinu dana u intervjuu za "Goal" otkrio koliko je vezan za ove kopačke.

"To je zaista posebno. Nisam video drugog igrača koji kao ja svaki dan čisti kopačke i priprema ih. Meni su kopačke najvažnija stvar na terenu. Jednostavno se osećam prijatno u ovim kopačkama. Mislim da je zbog boje i materijala", kaže Kros i dodje:

"Sada na svakih mesec i li dva menjaju boje, materijal... Za mnoge igrače to nije problem, daju im nove kopačke i oni igraju u njima narednog dana. Ja sam malo drugačiji, moram da se osećam veoma prijatno u njima."

Toni Kros
foto: Profimedia

Kros je u razgovoru otkrio zašto se zaljubio u ovaj model.

"Počeo sam pre osam godina da igram u njima. Za mene su savršene. Bele su, volim belo, materijal je savršen, ne želim druge. Zeleno, crveno, takve kopačke nisu moji favoriti. Dobro se brinem o njima, pripremam ih pre svakog treninga, čistim ih nakon toga da budu spremne za naredni dan... Nisam video da to neki igrač radi", iskren je Nemac.

Ako sa novim kopačkama bude pažljiv kao sa starim, nema sumnje da će ih nositi do kraja karijere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track