AKO ZVEZDA HOĆE U LIGU ŠAMPIONA, MORA MNOGO BOLJE! Kosan savetuje Dekija: Mir i tišina! Niko ne može da te poremeti!
Foto: FK Crvena Zvezda, Beta

analiza struke

AKO ZVEZDA HOĆE U LIGU ŠAMPIONA, MORA MNOGO BOLJE! Kosan savetuje Dekija: Mir i tišina! Niko ne može da te poremeti!

Fudbal -

Crvena zvezda je bolja i kvalitetnija od Makabija iz Haife, uprkos porazu od 2:3 u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, smatra Milorad Kosanović, cenjeni srpski fudbalski stručnjak. Veruje u Dejana Stankovića i smatra da će diplomirati sa najvećom ocenom narednog utorka.

Milorad Kosanović
foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde teško su podneli poraz, posebno posle dobre partije u prvom poluvremenu i vođstva od 2:1.

- Fudbal je jednostavna igra. Zašto kažem jednostavna? Zvezda igra onako kako je naučila da igra u domaćem prvenstvu. A, igra se pravi vežbom, ponavljanjem, da bi se automatizovala. Bez toga ne vredi ništa. Zvezda nema napor u domaćem prvenstvu, sve lako završava jer je duplo kvalitetnija od ostalih. Sad kad naiđeš na neke timove koji znaju kako da se igra, onda naiđeš i na probleme - analizira za Kurir Miša Kosanović i nastavlja:

- Zvezda je loše igrala u fazi odbrane, posebno u fazi kada protivnik ima loptu. Nisu popunjavali prostor kao treba, unutar bloka nisu imali agresiju prema napred i zato je bilo velikih problema. Sa druge strane, Zvezda ima kvalitet, samo mi ne deluju da su fizički spremni kako treba, ili su uslovi tamo učinili da tako izgleda.

Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kosanović veruje da prvak Srbije može u Ligu šampiona, samo su potrebne određene korekcije.

- Zvezda mora da igra ozbiljan fudbal, a ne da se igra fudbala. Zvezda mora da proba da se ponaša kao klub koji hoće u Ligu šampiona, da ima igru u oba pravca, da ima više agresije, više brzine, pogotovo u fazi odbrane. Ne mogu da se šetaju igrači kad je lopta pozadi.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bivši trener Zvezde pronalazi uzroke poraza i u lošem izdanju dvojice vrlo važnih igrača.

- Falili su Mirko Ivanić i Aleksandar Katai! Mnogo. Oni nisu bili na svom nivou. Ne znam zašto su bili toliko loši.

Nemanja Milunović, Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iskusni trener ima određene zamerke, konkretno kod primanja drugog i trećeg gola.

- Nije Zvezda naučila da izdrži toliku agresiju. Taj gol glavom... Da je bilo kako treba, naši štoperi bi izašli i bio bi ofsajd, a ne da budu sa napadačem na pet metara. Treći gol... Neverovatno, niko ne izlazi na njihovu "desetku". Čovek sam. Ne možeš da ideš od lopte, već na loptu...

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Miša Kosanović ima savet za Dejana Stankovića, za koga kaže da ga mnogo voli i da je dosad bio perfektan, te da jedna utakmica ne može da pokvari celokupan utisak.

- Deki, moj! Ništa! Samo mir i tišina. Ne daj bilo kome da te poremeti! Imaš igrače koji su bolji, ali moraju fizički da se više zalažu. Da odigraju 90 minuta i to će sve da legne na svoje. Imamo bolje igrače od Makabija, ali nismo imali bolje ponašanje na utakmici. Ovo nije Surdulica, ovo je ozbiljno. Hoćeš u Ligu šampiona? Izvoli! A, kad uđemo u Ligu šampiona da tamo ne budemo kanta za nabijanje - jasan je Milorad Kosanović.

Puna Marakana

Možemo mi to!

Dupke puna Marakana, više od 55.000 ljudi biće narednog utorka 12. igrač Crvene zvezde protiv Makabija.

- Možemo mi to! Biće tu zanosa, poleta, energije... Ako se naši igrači rastrče dobro... Zvezda je individualno bolja, jača, kvalitetnija. Treba da budu koncentrisani 90 minuta, verujem da će biti dobro. Može da se dobije, iako neće biti lako - smatra Kosanović.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track