MAJKA IZ PAKLA! Upropastila rođenom sinu karijeru: Zbog nje ostao bez ZLATNE BOGINJE, a sada mu je RAZBUCALA veliki transfer!
Foto: Profimedia

noćna mora

MAJKA IZ PAKLA! Upropastila rođenom sinu karijeru: Zbog nje ostao bez ZLATNE BOGINJE, a sada mu je RAZBUCALA veliki transfer!

Fudbal -

"Mamin sin" Adrien Rabio ne uspeva da pobegne od skuta svoje ambiciozne majke Veronike.

Žena sa kojom gotovo nema pregovora Veronika Rabio predstavlja veliku nedaću za svakog trenera, skauta, menadžera, pa saigrače francuskog reprezentativca.

Po ko zna koji put mamica je upropastila transfer svom mezimcu. Naime, Mančester junajted je želeo da dovede Adriena Rabioa, dogovorili su sa Juventusom visinu obeštećenja, međutim, posao je propao zbog nerealnih zahteva mame Veronike.

Prema pisanju "Kalčomerkata" klubovi su se dogovorili da obeštećenje za Francuza bude 20 miliona evra, uz dodatne bonuse za igrača koji ima još jednu sezonu ugovora sa Juventusom. Problemi su nastali kada je Veronika Rabio zatražila 10 miliona evra po sezoni, ali to nije sve. Mama je tražila i određene dodatke na platu tokom trajanja ugovora (4-5 godina) i od 8 do 10 miliona evra na ime premija i provizija. Navedeni zahtevi bili su previše za Junajted, posebno kada se uzme u obzir da je francuski fudbaler u Juventusu uz bonuse imao oko sedam miliona evra godišnje.

Adrien Rabio
foto: Profimedia

Lista ispada gospođe Rabio je podugačka. Ona ne razmišlja o tome da bi svojim nepromišljenim postupcima mogla da naškodi svom sinu. Svi koji znaju za Rabioa, znaju i za njegovu krajnje ekscentričnu majku.

Rabio je napravio zapaženu karijeru, ali mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da je mogao da postigne mnogo više, da je držao mamu po strani.

Podsetimo, Rabio je odbio poziv Dešana pred početak prethodnog Mundijala, a PSŽ ga je sklonio iz prvog tima jer nije želeo da produži ugovor koji mu je isticao. Preciznije, mama nije htela da se ugovor produži.

Njegove kolege su se vratile sa titulom prvaka sveta, a mladi Adrien završio na pozajmici u Tuluzu de je 13 puta istrčao na teren i postigao jedan gol. Nakon toga je potpisao ugovor sa Juventusom.

"Stupio sam u kontakt sa Adrijenom Rabioom, pošto sam hteo da porazgovaramo. Ali zvala me je njegova majka, želela je da dođe sa njim, a ja sam želeo da se vidimo nasamo. Onda je on odlučio da se sretnemo. Međutim, njegova majka je sve upropastila", predsednik FS Francuske, Boel Le Graet prebacio je krivicu na Veroniku, bez otkrivanja detalja zbog čega nije došlo do viđanja sa fudbalerom.

Adrien Rabio
foto: Profimedia

A sve je počelo 2012. godine, kada je još maloletni Adrijen potpisao profesionalni ugovor za Parižanima. Samo nekoliko meseci kasnije majka je tražila od uprave kluba da ona i drugi njen sin putuju zajedno sa klubom na zimsku turneju. Kao obrazloženje je navela da svi ostali vode supruge i decu. Klub je prihvatio njen zahtev, ali da sama snosi troškove puta. Uvređena Veronika je odmah zatražila transfer za svog sina.

Kao posledica poteza brižne majke Adrijen je poslat na pozajmicu u Tuluz, ili je ipak majka bila ta koja je poslata u Tuluz. Po oblačenju ljubičastog dresa, mama Rabio je tražila da prisustvuje svim treninzima. Odbijena je, a tadašnji trener Alen Kazanova je izjavio:

"Nisam želeo da dozvolim da mu bude neprijatno pored saigrača".

Veronika se potom žalila jer nije mogla da bude sve vreme uz, tad još maloletnog Adrijena, dok je on u klubu. Tadašnji sportski direktor Leonardo joj je dozvolio ulazak u klupske prostorije, ali je to nije zadovoljilo. Ponudila je sina Monaku preko njihove sekretarice Stefan Lorenci.

Usledile su peripetije koje je zabiberila Veronika, a onda je na kraju taletovani fudbaler završio u redovima "stare dame"

Veronika Rabio, Andrien Rabio, PSŽ
foto: Profimedia

Još jedan ozbiljan ispad Veronika je napravila 2021. za vreme Evropskog prvenstva u fudbalu.

Fudbaleri Francuske bili su glavni favoriti za osvajanje titule, ali su doživeli eliminaciju već u osmini finala. Nakon kraha protiv Švajcarske izbio je žestok skandal, a u glavnoj ulozi našla se mama fudbalera Juventusa Veronika Rabio.

Veronika je napala članove porodice Pola Pogbe, a onda je oplela po najboljem igraču francuskog tima Kilijanu Mbapeu.

"Mama iz pakla" je izvređala Pogbu i njegovu porodicu, zbog izgubljene lopte na sredini terena, pre gola Švajcarske za 3:3.

Nakon toga red je došao na Kilijana Mbapea. Kada je as PSŽ-a promašio penal, Veronika je osula paljbu. Napala je njegove roditelje, poručila im je da je njihov sin arogantan i da mora odmah da promeni ponašanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track