ČARAPANI SA OPTIMIZMOM PUTUJU U NOVI PAZAR: Napredak u petak otvara sedmo kolo Super lige Srbije
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA

ČARAPANI SA OPTIMIZMOM PUTUJU U NOVI PAZAR: Napredak u petak otvara sedmo kolo Super lige Srbije

Fudbal -

Napredak u petak, u sedmom kolu Super lige Srbije, gostuje Novom Pazaru. Početak utakmice na gradskom stadionu, pored Jošanice, zakazan je za 20 sati, a igraće se bez prisustva publike.

O očekivanjima Čarapana pred meč sa ekipom, koja je zabeležila tri uzasopna trijumfa, na konferenciji za novinare govorili su šef stručnog štaba Dušan Đorđević i iskusni defanzivac Josip Projić.

- Na utakmici sa TSC igrači su odigrali kvalitetno i sa tako ozbiljnim protivnikom rezultat je realan, iako smo mi želeli pobedu. Novi Pazar je u velikoj formi, a posebno je nezgodan rival na svom stadionu i pred bučnom i mnogobrojnom publikom. Sada su kažnjeni, igraće se bez publike i to je možda malo olakšavajuća okolnost.

Angažovanjem Marka Putinčanina, koji je zadnji vezni igrač, a može da pokriva i druge defanzivne pozicije, završili smo prelazni rok i sa novom nadom i ambicijama krećemo u nastavak sezone. Sada raspolažemo sigurno kvalitetnim timom, kompletirali smo se i okrećemo se budućnosti, uvereni da smo uradili dobar posao i nadamo se da nam predstoji neka svetlija budućnost, daleko svetlija, u odnosu na prethodna kola, kaže kormilar Čarapanskog posrnulog broda.

Napredak će igrati u izmenjenom sastavu. Štoperi Mršić i Kojičić još nisu u pogonu, kao i levi bek Prijović, a Čečarić je imao nezgodan udarac protiv TSC-a. Postepeno se oporavlja, trenirao je i biće u kombinaciji za tim za sutrašnju utakmicu. Ostali igrači su raspoloženi i spremni za novi izazov.

Novinarima se obratio i iskusni defanzivac Josip Projić.

- Nisam još za penziju, fizički sam spreman za nove utakmice. Nadam se da od Novog Pazara kreće naša pozitivna serija. Dosta igrača je bilo povređeno, i sada ih ima sa povredama, ali smo se ove nedelje kompletirali na treningu. Naši navijači žele dobar fudbal, žele pobede. Oni treba da nam daju vetar u leđa, da nam pruže podršku i sa njima je mnogo lakše. Moramo da pokažemo da ova ekipa ima kvalitet i očekujemo da publika dođe u većem broju na sledećoj utakmici na našem stadionu.

(Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track