HEROJ MAKABIJA O UTAKMICI NA MARAKANI: Igrači Zvezde vikali jedan na drugoga, U TUNELU se osećao URIN!
Foto: Nemanja Nikolić

LIGA ŠAMPIONA

HEROJ MAKABIJA O UTAKMICI NA MARAKANI: Igrači Zvezde vikali jedan na drugoga, U TUNELU se osećao URIN!

Fudbal -

Danijel Sundgren, fudbaler Makabija iz Haife koji je postigao prvi gol za prvaka Izraela u Beogradu, silovitim udarcem sa 30-ak metara, pričao je za izraelske medije o utakmici koju će pamtiti do kraja života.

Sundgren je postigao gol u prelomnom trenutku utakmice, u samoj završnici prvog poluvremena i to odmah nakon što je golman Zvezde Borjan odbranio penal koji je izveo Haziza. Svoje utiske, Sundgren je izneo za izraelski portal "One".

- Bio sam smiren na početku, ali prvo poluvreme je bilo noćna mora, upali smo u deficit od dva gola. Desilo se da mi je došla lopta, znao sam da je ostalo malo vremena do kraja poluvremena, pa sam odlučio da šutiram iz daljine, što inače ne činim često. Ali, kada udarim loptu, umem da budem opasan. Njihov golman je pogrešio, a istog momenta kada je lopta ušla u mrežu znao sam da sam timu dao novu dozu motivacije - rekao je Sundgren.

Fudbaler Makabija je "namirisao krv" pred izlazak na drugo poluvreme, pošto su se, prema njegovim rečima, igrači Zvezde svađali u tunelu. Govorio je i o samom tunelu.

- Osetio sam da Zvezda nije u dobrom mentalnom stanju. Njihovi igrači su vikali jedan na drugog u tunelu. Atmosfera je stadionu je bila luda, 55.000 navijača je skakalo i pevalo. Taj tunel do terena je dugačak 60 metara, potpuni je mrak u njemu, smrdi na urin. Bilo je to "bolesno" iskustvo - naglasio je Danijel Sundgren.

Zanimljivo je da Šveđanin na žrebu priželjkuje najjače moguće rivale u Ligi šampiona.

- Imali smo lud, fantastičan doček navijača na aerodromu. Mislim da niko od nas još nije svestan dostignuća. Ostvario sam dečački san. Nekada mi je bila čista zabava da sedim i gledam žreb za Ligu šampiona, a sada sam i ja njegov deo. Nadam se da ćemo izvući najjače rivale - zaključio je Sundgren.

Kurir sport

Bonus video:

00:13

Kako je engleski sudija na finjaka oštetio Zvezdu Makabi slavi Tejlora, na Marakani ga neće pamtiti do dobrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track