NIJE SVE TAKO CRNO POSLE MAKABIJA: Pešić i Ivanić su odigrali kao klasa! Očekivanja su da budu još bolji u LIGI EVROPE
Foto: Fk Crvena zvezda

tandem

NIJE SVE TAKO CRNO POSLE MAKABIJA: Pešić i Ivanić su odigrali kao klasa! Očekivanja su da budu još bolji u LIGI EVROPE

Fudbal -

Crvena zvezda jeste ostala bez Lige šampiona i finansijskog džekpota od najmanje 15.000.000 evra, ali nije sve tako crno. Gledajući učinak fudbalera u meču protiv Makabija iz Haife, nema tu mnogo šta da se prigovori, a navijače treba da raduju predstave Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića.

Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tandem je imao u ta dva meča zajedno tri gola i dve asistencije. Pešić dva pogotka i jedno uspešno dodavanje, Ivanić po gol i asistenciju.

Aleksandar Pešić stigao je pre mesec dana iz turskog Karagumruka za okruglo 1.000.000 evra, što je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić. Iskusni napadač tresao je mrežu Makabija u Haifi i Beogradu, upisao i sjajnu asistenciju Mirku Ivaniću. Igrao je baš kako treba, borio se kao lav, pravio velike probleme Izraelcima. S obzirom na učinak u dvomeču sa Makabijem, može se reći da se njegov transfer već isplatio i da sa njegove strane, odlične partije valja očekivati tokom jeseni u Ligi Evrope.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mirko Ivanić polako, ali sigurno ulazi u staru formu. Još se čeka njegov ples po terenu, ali ako je suditi po meču u utorak, vrlo brzo će postati opet onaj stari. U Haifi je bio žrtva taktičkih zamisli struke, dok je u Beogradu pokazao sve ono što zna. Pogodio je mrežu, a mogao je i da se proslavi, kada je njegov volej prozujao pored stative Makabija. Da je kojim slučajem tada pogodio, možda bismo gledali Crvenu zvezdu u Ligi šampiona. Nažalost, nije...

Srpski prvak ostao je bez Lige šampiona koju su svi zvezdaši, ali i uprava priželjkivali. Sad im predstoji borba u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu, jer titula u Srbiji garantuje direktan ulazak u elitno UEFA takmičenje sledeće godine.

Crvena zvezda, Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Navijači Crvene zvezde neće pamtiti utakmicu protiv Makabija samo po nesrećnoj eliminaciji svog kluba iz Lige šampiona, već i po spektakularnoj koreografiji. Stadion je blistao u crveno-belim bojama. Prosto je bilo neverovatno videti severnu i južnu tribinu u belom, a zapadnu i istočnu u crvenom koloritu. Ambijent i atmosfera za pamćenje, za nezaborav.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track