ZVEZDA SE MUČILA, PA RAZBILA JAVOR: Uspešan debi novog trenera Milojevića, crveno-beli spremni za VEČITI DERBI! (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA SE MUČILA, PA RAZBILA JAVOR: Uspešan debi novog trenera Milojevića, crveno-beli spremni za VEČITI DERBI! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde sa novim trenerom Milošem Milojevićem su se dosta mučili protiv Javora, u nekoliko navrata imali i mnoge sreće, ali su na kraju ipak slomili hrabre goste iz Ivanjice: Crvena zvezda - Javor 4:1 (1:1).

Kada je video da nema šale sa Javorom, Milojević je sredinom drugog poluvremena ubacio u igru i Aleksandra Kataija, koji je zamenio strelca vodećeg gola Ohija. Domaćin je pojačavao ptitisak, a golovima Mitrovića i Bena uspeli su da osvojeo ceo plen i naprave dobru uvertiru pred 168. "večiti derbi" u sredu na stadionu Partizana. Konačan rezultat je postavio

Gosti su do izjednačenja došli u 30. minutu, kada je odlični Marčić bio najviši u skoku i glavom matirao Borjana. Na početku drugog poluvremena Marčić nije imao sreće, pogodio je prečku, a zatim je i "rezervista" Tanko iz dobre pozicije šutirao tik pored Zvezdinog gola.

Drugo poluvreme:

90+4. minut - Posle druge javne opomene isključen je fudbaler Javora Dukure.

90. minut - GOL - Nikolić - Evrogolom tačku na pobedu domaćeg tima je stavio Veljko Nikolić, koji je u 80. minutu ušao u igru umesto Stefana Mitrovića - 4:1

78. minut - GOL - Ben - Napadač sa Komorskih ostrva overava pobedu Zvezde. Lepa alcija fudbalera crveno-belih koju je golom krunisao iskusni napadač.

74. minut - GOL - Mitrović - Sve je sjajno odradio Gobeljić, bio je nezaustavljiv po desnoj strani, a potom izvanredno dodao loptu do Mitrovića, koji je sa ivice peterca ponovo doveo u vođstvo crveno-bele - 2:1

65. minut - Dobra prilika za mladog napadača domaćih Mitrovića, ali glavom šutira pored stative.

63. minut - Katai je izveo slobodan udarac sa nešto više od 20-ak metara, ali lopta odlazi tik iznad prečke

60. minut - Velika šansa za Javor, posle kornera, "rezervista" Tanko je odlično šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative.

55. minut - Katai je odmah imao šansu posle duplog pasa sa Benom, ali je Vulić opet bio siguran.

54. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi, više nema šale: Aldeksandar Katai je zamenio strelca vodećeg gola Ohija

51. minut - Pokušaj Kangve po zemlji, ali je golman javora Vulić siguran!

47. minut - Sjajna šansa za Javor nakon prekida, Marčić pogađa prečku nakon udarcaglavom

46. minut - Utakmica je nastavljena

Zvezda
foto: Starsport

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme

U prvom poluvremenu biće tri minuta sudijske nadoknade

41. minut - Gosti su ponovo zapretili preko Kembela, kada je pravi rikošet nekako uspeo da zaustavi Zvezdin golman Borjan.

37. minut - Gobeljić je prošao i centrirao sa desne strane, Kangva je šutirao, zakačila je lopta Mitrovića i od stative otišla u gol-aut...

30. minut - GOL - Marčić - Izjednačenje na Marakani, posle centaršuta sa desne strane, Marčić je bio najviši u skoku i pored Gobeljića, preciznim udarcem glavom matirao nemoćnog Borjana - 1:1

27. minut - Pokušao je El Fardu Ben iz daljine, ali ponovo bez problema za Vulića.

Zvezda
foto: Starsport

16. minut - GOL - Ohi - Veoma talentovani Stefan Mitrović je odlično pronašao Ohija, koji je bio na pravom mestu i na najbolji način se odužio novom treneru Milošu Milojeviću na ukazanom poverenju - 1:0

10. minut - Prekid na polovini Javora bio je povod da se crveno-beli u većoj meri presele pred gol protivnika, ali je Dukure otklonio opasnost.

2. minut - Velika šansa za Javor, ali Gigić u odsudnom trenutku nije bio najprisebniji

1. minut - Počela je utakmica na Marakani, navijači Zvezde skandiraju Stanković Dejan!

Podršku fudbalerima Crvene zvezde pruža i trener košarkaša crveno-belih Vlada Jovanović, koji je na severnoj tribini Marakane:

Posle eliminacije iz plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona i ostavke trenera Dejana Stankovića, fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 20.30 časova na svom terenu dočekuju Javor u meču osmog kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda - Javor 3:1

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: 1:0 Ohi (16), 1:1 Marčić (30), 2:1 Mitrović (74), 3:1 Ben (78), 4:1 Nikolić (90)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarov - Sanogo, Kanga - Ben, Kangva, Mitrović - Ohi. Trener: Milojević.

JAVOR (4-2-3-1): Vulić - Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić - Dukure, Maričić - Janjić, L.Luković, Kembel - Gigić. Trener: Bondžulić.

Samo dva sata nakon žreba za Ligu Evrope u kojoj su dobili tešku grupu, Crvena zvezda je obavestila javnost da Dejan Stanković više nije trener srpskog šampiona, pa će tako crveno-beli u meč sa timom iz Ivanjice ući sa doskorašnjim trenerom prvaka Švedske Malme Milošem Milojevićem, koji je zvanično zamenio Stankovića na klupi Crvene zvezde, a svojevremeno je bio njegov pomoćnik!

Zvezda
foto: Starsport

Kako je Milojević rekao, uglavnom je fokusiran na predstojeći meč sa Javorom, tako da se ovlaš dotakao potencijalnih pojačanja.

- To ćete morati malo da sačekate. Sada igramo protiv Javora, sportski sektor i skauting služba rade na tome. Igračkim kadrom sam prezadovoljan. Svi će dobiti šansu. Rekao sam im u prvom obraćanju da moraju da žele da igraju više nego što ja to želim. Reagovaćemo ako bude bilo potrebe. Ali nikada nisam za panične kupovine. Računam i na Ohija, videćemo da li će klub dobiti neku ponudu - zaključio je novi šef struke srpskog prvaka Miloš Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track