PARTIZAN KROZ IGLENE UŠI U KRAGUJEVCU: Očajni Parni valjak golom Natha IŠČUPAO pobedu protiv Radničkog pred VEČITI DERBI! (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN KROZ IGLENE UŠI U KRAGUJEVCU: Očajni Parni valjak golom Natha IŠČUPAO pobedu protiv Radničkog pred VEČITI DERBI! (VIDEO)

Fudbal -

Pogotko Bibarsa Natha u 88. minutu. očajni Parni valjak je jedva iščupao pobedu na gostobanju u Kragujevcu: Radnički 1923- Partizan 0:1.

Bio je to presudni trenutak na utakmici, kome je prehodio korner za goste iz Beograda, posle koga je stameni štoper saničanin bio najviši u skoku, dobro je tukao glavom, sjajni mladi golman domaćih leković kratko odbio loptu, koju je na metar od gola dočekao Natho i doneo pobedu Partizanu pred 168. "večiti derbi" koji je na programu u sredu na stadionu u Humskoj ulici.

Domaćin iz Kragujevca je bio opasniji rival, pšogotovo u prvom poluvremenu, kada zicer nije iskoristio Vidosavljević u 34. minutu. U samom finišu prvog poluvremena, vicešampion srbije je praktično bio sabijen u peterac i u kratkom periodu se ređale šanse za "šumadince", ali ipak nisu uspeli da dođu do vođstva.

Partizan je upisao treću pobedu u prvenstvu i sa 11 bodova zauzima osmo mesto, posle šest odigranih mečeva. Radnički 1923 je na 11. poziciji sa devet poena.

U narednom kolu, Partizan će u sredu dočekati Crvenu zvezdu, dok će Radnički 1923 gostovati TSC-u.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Završena je utakmica u Kragujevcu

88. minut - GOOOL - Natho! Posle kornera za goste, Saničanin je najviši bio u skoku, dobro šutirao glavom, golman Leković kratko odbio loptu, a iskusni Natho sa metar od gola je ugurao u mrežu za veliko slavlje navijača Partizana u Kragujevcu - 0:1

87. minut - Odlična prilika za goste, Menig je silovito šutirao, ali je golman Radničkog Leković bio na pravom mestu

81. minut - Udarc Baždara, ali golman Leković izbacuje loptu u korner, Baždar je samo minut ranije ušao u igru umesto Andradea

79. minut - Velika prilika za Radnički, Majstorović je čekao loptu sam sipred gola, ali je nije dočekao, Saničanin i Popović su nekako izbacili loptu u korner.

71. minut - Petrić ubacuje Holanđanina Meniga umesto Dijabatea

69. minut - Tomić, iako ima par kliograma viškaa, poigrava se sa igračima bivšeg kluba. Bek Partizana Živković je morao faulom da ga zaustavi.

61. minut - Žuti karton za Jovića zbog neopreznog starta, kasnije je načinio još jedan nespretan prekršaj, ali ispak nije isključen!

59. minut - Slobodan udarac za Partizan sa 20-ak metara, Natho mlako šutira u golmanov ugao, Leković je lako to odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Kragujevcu, trener Partizana Gordan Petrić je igru ubacio Nemanju Jovića umesto mlađanog Petkovića

Prvo poluvreme

Očajno prvo poluvreme Partizana u Kragujevcu, igra bez energije i ikakve ideje, što ozbiljno mora da zabrine trenera Gordana Petrića. Domaćin je bio opasniji, uputio je duplo više udaraca (8:4), a Vidosavljević je u 34. minutu imao zicer, ali je oklevao i velika šansa je propala. najbliži vođstvu, gosti su bili u 17. minutu, ali se tada obrukao Dijabate posle dodavanja natha. Bio je sam pred golom, ali je očajno šutirao u gol-šansi!

Kraj prvog poluvremena

45+3. minut - Posle brzog kontranapada, mladi fudbaler Partizana Petković je bio sam pred golom domaćih, ali kao da se uplašio i na kraju nije bilo ništa!

43. minut - Nova prilika za Kragujevčane, posle duplog pasa sa Vidovićem, šutirao je Stojković, ali je golman Popović izbacio loptu u korner.

42. minut - Posle kornera za Radnički, Ivanović je iz drugog plana bio najviši u skoku, malo ga je omeo saničanin, pa je lopta otišla preko gola.

34. minut - Najbolja šansa za Radnički, posle pasa Tomića, Vidosavljević je bio sam pred golom Partizan, ali nije pucao iz prve, nego je bio neodlučan i posle je njegov udarac izblokiran!

32. minut - Zapretili su domaći preko bivšeg fudbalera Partizana Tomića, ali je njegov udarac grudima blokirao debitant u crno-belom dresu Traore.

22. minut - Natho je izveo odlično slobodan udarac, ali je golman radničkog leković sjajno intervenisao nogom!

Partizan
foto: Starsport

20. minut - Ponovo je šansu imao Dijabate, ali je otišao mnogo ukoso od gola. Prethodno ga je dubinskom loptom odlično uposlio Traore.

17. minut - Natho je odlično pronašao Dijabatea, koji je ostao sam malo iskosa sa desne strane od gola Kragujevčana, ali je očajno šutirao i propisno se obrukao! Neverovatno šta je prpomašio!

10. minut - Posle nekoliko naleta domaćina, dobar prodor Dijabatea pos desnoj strani i upućena lopta u šesnaesterac Kragujevčana, ali je nije dobro prihvatio najbolji strelac partizana Rikardo Gomeš.

Hamidu Traore
foto: Starsport

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu

Pre početka utakmice minutom ćutanja je odata počast legendarnom golmanu Partizana i reprezentacije bivše Jugoslavije Milutinu Šoškiću

Fudbaleri Partizana u okviru osmog kola Superlige Srbije gostuju u Kragujevcu ekipi radnički 1923. Početak meča u srcu Šumadije je u 17 časova. Crno-beli će pokušati da zabeleže 12. uzastopnu pobedu protiv ''Čarapana''.

Radnički 1923 - Partizan 0:1

Stadion: "Čika Dača". Gledalaca: Sudija: Srđan Jovanović. Strelac: 0:1 Natho (88)

Radnički 1923 (3-5-2): Leković - Vlajković, Ivanović, Cvetinović - Srnić, Vidović, Đ. Jovanović, Miličić, Stoiljković - Tomić, Vidosavljević. Trener: Joksimović.

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Andrade, Traore - Dijabate, Petković, Natho - Rikardo. Trener: Petrić.

Partizan je poslednji poraz od "šumadinaca" doživeo 2001. godine u Kragujevcu, dok je od tada nanizao 11 poebda uz gol razliku 33:3.

Vicešampion Srbije, uprkos slaboj formi i mnogobrojnim problemima na početku sezone je i sada veliki favorit. U timu Partizana će od početka na terenu biti novajlija Hamidu Traore, koji će debitovati za crno-bele u Kragujevcu. Trener Gordan Petrić mu je odmah ukazao poverenje, dok su na klupu prebačeni Ljubomir Fejsa i Kvinsi Menig.

"Nastavlja se prvenstvo zanimljivom utakmicom, doveli smo igrača koji može da napravi balans. Ipak, odložene utakmice daju nam dodatnu problematiku, odlažu se kup utakmice i ostaje pitanje kada će se one igrati, očigledno u vreme predviđeno za odmor. O Zvezdi razmišljam tek toliko koliko je potrebno da bismo odrganizovali treninge. Neki igrači će se odmarati, ne zbog Zvezde već jer je gust raspored", istakao je trener Partizana Gordan Petrić.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Joksimović ističe da su dobri rezultati uticali pozitivno na samopouzdanje igrača i da će uz pomoć navijača pokušati da naprave iznenađenje.

"Dobri rezultati u prethodna dva kola uticali su na rast samopouzdanja čitave ekipe. Nastojaćemo da timskom igrom, uz dodatnu dozu energije, koncentracije i posvećenosti, dođemo u situaciju da ugrozimo ekipu Partizana, koja se trenutno ne nalazi u baš sjajnom momentumu. Sigurno da će i podrška naših navijača sa tribina stadiona "Čika Dača" dodatno motivisati igrače da pruže svoj maksimum u želji da dođu do pozitivnog rezultata u ovoj utakmici", nada se Joksimović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track