MOĆNO PREDSTAVLJANJE SADIKA! Bivši napadač Partizana pojačao Real Sosijedad: Crno-beli zaradili više od 10 miliona evra! (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock, FK Partizan

dobar posao

MOĆNO PREDSTAVLJANJE SADIKA! Bivši napadač Partizana pojačao Real Sosijedad: Crno-beli zaradili više od 10 miliona evra! (VIDEO)

Fudbal -

Bivši napadač Partizana Umar Sadik, moćno je predstavljen u novom klubu u Španiji. Nakon sjajnih partija u dresu Almerije potpisao je ugovor sa Real Sosijedadom, gde od njega mnogo očekuju u "Primeri".

Izgledalo je da će Nigerijac najverovatnije karijeru u Viljarealu, međutim stvari su se promenile pa je on otišao u Baskiju. Na to je dosta uticao i transfer Aleksandra Isaka, koji je iz Sosijedada pojačao Njukasl, a na debiju bio strelac vodećeg gola na gostovanju Liverpulu.

Partizan je na prodaji Sadika ukupno zaradio 10.100.000 evra. Od početnog obeštećenja pet miliona evra, zatim tri miliona evra za plasman Almerija u La Ligu, 500 hiljada evra kao bonus za 25 postignutih golova u dresu Almerije i isti toliki bonus za 75 mečeva odigranih sa ne manje od 45 minuta na terenu.

Na kraju i 10% od prodaje u Sosijedad, što ukupno čini 1.100.000 evra. Transfer Sadika je iznosio 20 miliona evra, ali su se pređašnjih devet, koliko je Partizan zaradio, oduzeli od ukupne sume i na kraju je klub iz Humske profitirao 10% od 11 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track