DELIJE CITIRALE DRAGANA DŽAJIĆA: Marakana je naša druga kuća! Prva Zvezdina utakmica na stadionu odigrana pre 59 godina!
Foto: @starsport/Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević

rođendan

DELIJE CITIRALE DRAGANA DŽAJIĆA: Marakana je naša druga kuća! Prva Zvezdina utakmica na stadionu odigrana pre 59 godina!

Fudbal -

Dana 1. septembra 1963. godine, FK Crvena zvezda odigrao je svoju prvu utakmicu na Marakani.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Navijači Crvene zvezde tim povodom izdali su saopštenje i pozvali sve zvezdaše na utakmicu protiv TSC u nedelju, od 20.00 časova, citirajući reči najveće legende kluba Dragana Džajića.

"Danas, nakon 59 godina, Marakana je mesto koje svi Zvezdaši smatraju svojom kućom. Marakana je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u Svetu priča sa poštovanjem – od čuvenog tunela, huka nekada 100.000, a danas preko 50.000 navijača, velikih koreografija Delija ... a u svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta. Još prvih godina po otvaranju stadiona, navijači Zvezde su istakli parolu. „ČUVAJMO ČAST MARAKANE“ – to je danas naša Zvezdaška obaveza. A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće.

Dragan Džajić
foto: Nebojša Mandić

Svi na stadion, Zvezda - TSC, nedelja, 20 časova.

„Marakana za mene zaista znači druga kuća“ (Dragan Džajić)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track